عقب افتادن پریودی

عقب افتادن پریودی

عقب افتادن پریودی از جمله مواردی است که اغلب زنان در طول زندگی با آن برخورد می کنند. قطعا یکی از اولین مواردی که در نظر گرفته می شود، باردار بودن فرد است اما باید بدانید که این تنها دلیل نیست! موارد بسیار زیادی می توانند باعث تاخیر در پریودی شوند که از جمله شایع ترین آن ها می توان به برهم خوردن تعادل هورمونی اشاره کرد. همچنین در طول زندگی انسان دو نقطه وجود دارد که قاعدگی ها به صورت طبیعی نامنظم می شوند که آن ها اولین قاعدگی ها و آخرین قاعدگی ها در شروع یائسگی هستند. همچنین در نظر داشته باشید درست است که به طور میانگین چرخه های قاعدگی 28 روز طول می کشد، اما این مقدار در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و می تواند از هر 21 الی 35 روز متغیر باشد. اما اگر چرخه قاعدگی شما نامنظم است و یا این که بیشتر از 35 روز طول می کشد، باید در مورد آن نگران باشید. به طور کلی اگر دچار عارضه تاخیر در قاعدگی شده اید، در ادامه با ما همراه باشید تا هر آن چه را که نیاز است در این رابطه بدانید را در اختیار شما بگذاریم تا بتوانید یک دید کلی نسبت به مشکل خود داشته باشید و بدانید که چه موقع مشکلات قاعدگی برای شما خطرناک است.

شما می توانید برای آگاهی از تازه های درمان بیماری های ارتوپدی و دیدن فیلم ها و مطالب آموزشی ، از طریق آیکون های سمت چپ وارد صفحه اینستاگرام ما شده و سوالات خود را به طور مستقیم با پزشکان در میان بگذارید.

دلایل عقب افتادن در پریود چیست؟

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، دوره های قاعدگی در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است که بین 21 تا 35 روز یکبار اتفاق بیفتد. بنا بر این اگر قاعدگی های شما در این دوره ها اتفاق می افتد نیازی نیست که در رابطه با آن نگران شوید.

اما اگر دوره های شما نامنظم بود و یا این که بیشتر از 35 روز طول می کشید، باید نسبت به آن نگران شوید. به طور مثال، اگر یکبار دوره قاعدگی شما 25 روز، یکبار 35 روز و یکبار 30 روزه تکرار می شود، می توان گفت که نامنظم است و نشانه ای از یک مشکل بزرگتر می باشد.

همچنین این نکته را نیز از یاد نبرید که در دو دوره از زندگی یکی در ابتدای شروع دوره های قاعدگی و یکبار در انتهای آن و نزدیک شدن به یائسگی، دوره ها به صورت طبیعی نامنظم می شوند. در ادامه دیگر دلایل، مشکلات و بیماری هایی که می توانند باعث نامنظم شدن و عقب افتادن قاعدگی شوند را بررسی می کنیم.

احتمالا باردار هستید!

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، یکی از اولین مواردی که برای علت تاخیر در قاعدگی بررسی می شود، بارداری است. به همین دلیل بهتر است که اگر حس می کنید قاعدگی شما بیش از حد عقب افتاده است، در ابتدا یک تست بارداری بدهید.

البته توجه داشته باشید که اگر در ابتدای بارداری باشید، ممکن است که تست های بارداری منفی شوند و دلیل آن هم این است که کمی طول میکشد که هورمون های بارداری ترشح شوند و وارد ادرار شوند.

علت عقب افتادن پریودی بجز بارداری ، به جز عدم ایجاد پریودی که اصلی ترین نشانه شروع بارداری است، علائم اولیه دیگری نیز وجود دارند که در ابتدای بارداری نمایان می شوند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حساس شدن و دردناک شدن ناحیه سینه ها
  • متورم شدن سینه ها
  • خستگی
  • تهوع و یا استفراغ

استرس و فشار های روانی

استرس و سایر فشار های روانی مانند ترس طولانی مدت و یا خشم و کینه طولانی، از جمله مواردی است که می تواند تعادل طبیعی هورمون های بدن را برهم بریزد.

با گذشت زمان، این فشار های روانی می توانند بیماری های خطرناک دیگری مانند افزایش و یا کاهش ناگهانی وزن را ایجاد کنند که این مورد نیز می تواند بر روی چرخه قاعدگی تاثیر گذار باشد.

بنابر این اگر دچار استرس و فشار های روانی هستید، بهتر است که روش های ساده آرام سازی را در اینترنت بخوانید و یا این که به یک روانشناس خوب مراجعه کنید تا شما را برای آرام شدن ذهن آماده کند. ورزش و داشتن یک رژیم غذایی سالم، یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن فشار های روانی است.

افزایش و یا کاهش ناگهانی وزن

افرادی که به دلایل مختلف مانند بی اشتهایی و یا پر خوری های عصبی دچار کاهش و یا افزایش وزن ناگهانی می شوند، دچار بی نظمی در قاعدگی های خود می شوند. همچنین به طور کلی اگر فرد 10 درصد از وزن مناسب و طبیعی وزن کمتری داشته باشد، تعادل و نظم بدن بر هم می خورد و چرخه قاعدگی متوقف می شود.

افزایش بی رویه تمرینات ورزشی

این که ورزش بسیار مفید است بر هیچ کسی پوشیده نیست اما درست مانند هر چیز مفید دیگری، باید در مورد ورزش نیز تعادل رعایت شود. دلیل آن هم این است که وقتی بیش از حد ورزش می کنید، کالری مصرف شده شما بیشتر از کالری دریافتی می شود و به همین دلیل انرژی کافی برای حفظ عملکرد و نظم دیگر اعضای بدن باقی نخواهد ماند.

همچنین ورزش و عضله سازی بیش از حد باعث ترشح برخی هورمون ها می شود که بر روی چرخه قاعدگی تاثیر می گذارند و باعث بی نظم شدن آن و یا عقب افتادن قاعدگی می شوند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

در سندروم تخمدان پلی کیستیک، تعداد زیادی کیست های کوچک در تخمدان ها ایجاد می شوند و آن را از شکل و حالت عادی خارج می کنند. دلیل ایجاد این سندروم عدم تعادل هورمون های تولید مثلی است.

در اثر این سندروم، قاعدگی ها نامنظم می شود و به همین دلیل فرد عقب افتادن پریود را تجربه خواهد کرد. از دیگر نشانه های وجود سندروم تخندان پلی کیستیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سبک تر و یا سنگین تر شدن دوره های قاعدگی
  • نامنظم شدن دوره های قاعدگی
  • عدم شروع دوره های قاعدگی به طور کلی
  • ایجاد موهای زائد درشت در ناحیه صورت و یا سینه ها
  • نازک شدن موهای سر
  • ایجاد آکنه بر روی صورت و بدن
  • افزایش وزن
  • تیره شدن قسمت هایی از پوست مانند قسمت گردن، کشاله ران و زیر سینه ها
  • ناباروری

 

بیشتر بدانید : پریودی نامنظم

 

استفاده از دارو های ضد بارداری هورمونی

استفاده بیش از حد از دارو های ضد بارداری هورمونی باعث بر هم خوردن تعادل هورمونی و در نتیجه نامنظم شدن دوره های قاعدگی و یا عقب افتادن در پریودی می شود.

حتی پس از قطع کردن مصرف این قرص ها، چندین ماه طول خواهد کشید تا چرخه قاعدگی دوباره به حالت طبیعی بازگردد.

فرا رسیدن دوره یائسگی

یائسگی زنان معمولا در اواخر 40 سالگی شروع می شود. البته یائسگی به صورت کامل رخ نمی دهد بلکه ممکن است تا توقف کامل دوره های قاعدگی، چندین سال طول بکشد.

اگر در سن 40 سالگی به بالا هستید، نامنظم شدن قاعدگی ها، عقب افتادن پریود و یا به طور کلی قطع شدن دوره هایی قاعدگی می تواند نشانه ای از یائسگی باشد.

یائسگی پیش از موعد

یائسگی پیش از موعد زمانی اتفاق می افتد که تخمدان ها قبل از 40 سالگی متوقف شوند و دوره های قاعدگی ایجاد نشوند. وقتی که تخمدان ها به درستی کار نکند، هورمون تولید مثلی استروژن هم به اندازه کافی تولید نخواهد شد و به همین دلیل علائم یائسگی برای فرد ایجاد خواهد شد.

نامنظم شدن دوره های قاعدگی ، از علائم اولیه یائسگی پیش از موعد است و از دیگر نشانه ها و علائم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گُر گرفتگی
  • عرق شبانه
  • مشکلات خواب
  • خشکی واژن
  • کاهش میل جنسی
  • مشکلات بارداری
  • تغییرات خلقی

کم کاری و یا پر کاری تیروئید

تیروئید یک غده پروانه شکل در ناحیه گردن است و هورمون هایی که تولید می کند به تنظیم بسیاری از فعالیت های بدن از جمله چرخه قاعدگی کمک می کند. به همین دلیل اگر تیروئید دچار کم کاری و یا پر کاری شود، بسیاری از فعالیت های بدن از جمله چرخه قاعدگی دچار مشکل می شوند.

هم کم کاری تیروئید و هم پر کاری آن باعث ایجاد تغییراتی بر روی فعالیت های بدن می شود اما پر کاری تیروئید، تاثیر بیشتری بر روی فعالیت تولید مثلی می گذارد و به طور کلی متوقف شدن چرخه قاعدگی می شود.

از دیگر علائم کم کاری و پر کاری تیروئید، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تپش قلب
  • مشکلات خواب
  • خستگی
  • کم و یا زیاد شدن اشتها
  • ضعیف شدن موها و ریزش مو
  • لرزش خفیف دست
  • عصبی بودن و یا اضطراب همیشگی

چه بیماری هایی باعث عقب افتادن پریود میشود ؟

برخی از بیماری های مزمن مانند سلیاک و یا دیابت بر روی چرخه های قاعدگی تاثیر می گذارند.

در بیماری سلیاک که یک بیماری خود ایمنی است که بر روی سیستم گوارشی تاثیر می گذارد، وقتی که افراد گلوتن مصرف می کنند، سیستم ایمنی آن ها به دیواره روده کوچک حمله می کند.

وقتی که روده کوچک آسیب می بیند، توانایی بدن در جذب مواد مغذی مختل می شود و به همین دلیل برای فرد سوء تغذیه ایجاد می شود که این مورد باعث بر هم خوردن فعالیت های بدن از جمله چرخه قاعدگی می شود.

 

 بیشتر بدانید : کاهش درد پریودی

 

چه موقع برای تاخیر در دوره پریودی باید به پزشک مراجعه کرد؟

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، اگر دوره شما حتی تا 35 روز هم طول کشید، می توان گفت که طبیعی است و نباید نگران آن باشید. اما اگر دوره ها نامنظم بودند، بیش از 35 روز طول می کشیدند و یا با علائمی مانند موارد زیر همراه بودند، باید کمی نگران باشید:

  • شدت بسیار کم و یا زیاد قاعدگی
  • افزایش و یا کاهش وزن بسیار زیاد
  • خستگی مزمن
  • ریزش مو ها
  • از دست دادن میل جنسی

در این شرایط بهتر است که هرچه سریع تر برای تشخیص مشکل احتمالی و درمان سریع آن به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید.

تاخیر در دوره قاعدگی چگونه درمان می شود؟

از آن جایی که موارد بسیار زیادی می توانند باعث بر هم خوردن نظم قاعدگی  شوند، گزینه های درمانی نیز برای هر یک متفاوت است. به همین دلیل در ابتدا شما باید به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید تا مشکل به صورت اصولی و دقیق تشخیص داده شود.

گاهی اوقات تنها با قطع مصرف قرص ها و یا کاهش شدت ورزش می توانید مشکل خود را حل کنید. اما گاهی اوقات هم نیاز است که یک دوره دارویی را بگذرانید. همچنین اگر علت این مشکل در شما وجود کیست تشخیص داده شد، اگر این مشکل با دارو ها حل نشود، ممکن است که نیاز باشد عمل جراحی را انجام دهید تا کیست خارج شود تا تخمدان ها بتوانند به فعالیتشان ادامه دهند.

بیشتر بخوانید : چیکار کنم پریود بشم از وقتم گذشته

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا هر آن چه را که نیاز است در رابطه با عقب افتادن پریودی بدانید را در اختیار شما بگذاریم. دانستید که موارد بسیار زیادی می توانند بر روی چرخه قاعدگی و فعالیت تولید مثلی تاثیر بگذارند. از طرفی به دلیل حساسیت بالای اندام تولید مثلی و فعالیت مهم آن ها در حفظ سلامت کلی بدن، بسیار مهم است که تمامی بیماری ها و مشکلات این ناحیه به صورت تخصصی و اصولی و در سریع ترین حالت ممکن تشخیص داده شوند و درمان آن ها آغاز شود. به همین دلیل اکیدا توصیه می شود که در این موارد خود درمانی انجام ندهید و به افراد غیر متخصص مراجعه ننمایید. تنها یک پزشک متخصص زنان است که می تواند به درستی مشکل را تشخیص دهد و درمان مناسب را برای آن در نظر بگیرد.

خوشبختانه در کلینیک تخصصی ما تیمی از متخصصین بسیار باتجربه در این زمینه فعال هستند که می‌توانند شما را به طور کامل ارزیابی کرده و از هر جهتی تحت نظر داشته باشند تا علت اصلی تشخیص داده شده و در صورت نیاز درمان شود.

جهت مشاوره یا مراجعه به این کلینیک می‌توانید از لینک‌های موجود در سمت چپ صفحه استفاده کنید.