علائم دفع کیست تخمدان

علائم دفع کیست تخمدان

علائم دفع کیست تخمدان، شامل مواردی مانند درد شکم، خونریزی، تورم شکم و اسهال و استفراغ است. توجه داشته باشید که در اغلب موارد کیست به طور کامل دفع نمی شود، بلکه کیست پاره می شود و آب داخل آن خارج می شود. به همین دلیل است که اگر شما به کیست تخمدان مبتلا هستید، باید به دنبال درمان اصلی نزد بهترین دکتر کیست تخمدان باشید. در ادامه موارد بیشتری در مورد علائم دفع کیست تخمدان برای شما قرار می دهیم.
کیست تخمدان، در واقع کیسه ای پر از مایع است که در اغلب موارد در یکی از تخمدان ها ایجاد می شود.در ادامه، در مورد علائم دفع کیست تخمدان، کیست تخمدان و انواع آن، خطرات کیست تخمدان، نحوه ی تشخیص کیست تخمدان، درمان های آن و نحوه ی جلوگیری از بروز دوباره کیست تخمدان برای شما مطالبی را قرار می دهیم تا یک دید کلی نسبت به مشکل خود داشته باشید و بدانید که چه چیز هایی در انتظار شماست.

وقت ویزیت
ارتباط با پزشک متخصص زنان در مرکز زنان ایران
برای رفع عارضه کیست تخمدان اکنون تماس بگیرید

علائم دفع کیست تخمدان

بسیاری از خانم ها، در طول زندگی خود ممکن است که حداقل یکبار به کیست تخمدان مبتلا شوند. کیست تخمدان در اغلب موارد بدون علائم است و هیچ دردی ایجاد نمی کند اما اگر دچار پارگی شود، علائم دفع کیست تخمدان ایجاد می شوند.
کیست تخمدان انواع مختلفی دارد و با توجه به نوع آن، علائم نیز کمی با یکدیگر متفاوت هستند. خوشبختانه اغلب کیست های تخمدان خوش خیم هستند و مشکلی ایجاد نمی کنند، اما برخی از آن ها باعث کاهش و یا قطع خونرسانی به تخمدان ها می شوند که در نتیجه اگر به آن ها رسیدگی نشود، مشکلات زیادی ایجاد می کند.
همچنین همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، کیست تخمدان در بسیاری از موارد نشانه ای ندارد و یا نشانه های خیلی خفیفی دارد و همچنین نشانه های آن با برخی بیماری های دیگر یکسان است و ممکن است که اشتباه تشخیص داده شود. برای تشخیص این عارضه، نیاز به تخصص و تجربه و علم دانش مرتبط با این حوزه است.
به همین دلیل است که اگر شما در خود علائم کیست تخمدان و یا علائم دفع کیست تخمدان را مشاهده می کنید، بهتر است که سریعا به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا در صورتی که کیست شما خطرناک است سریعا تشخیص داده شود و درمان های متناسب با آن آغاز شود.
اگر هم کیست خوش خیم بود و خطری ایجاد نمی کرد، پزشک برای شما درمان هایی را در نظر می گیرد تا کیست سریع تر از بین برود.

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، دفع کیست تخمدان شامل علائم زیر است:

  • درد شکم
  • خونریزی
  • تورم شکم
  • تب ، حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه در موارد نادر

در ادامه این موارد را بیشتر بررسی می کنیم.

خونریزی

خونریزی از شایع ترین علائم دفع کیست تخمدان است. همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، کیست وقتی دفع می شود که پاره شود و در اغلب اوقات هم فقط مایع درون کیست تخلیه می شود و خود کیست در جای خود باقی می ماند.
وقتی که کیست پاره می شود، خونریزی اتفاق می افتد. این خونریزی اغلب در زمان پریودی و همراه با خونریزی قاعدگی ایجاد می شود و به همین دلیل شما نمی توانید آن را تشخیص دهید. اما ممکن است که در زمان بین دو پریودی نیز کیست پاره شود و خونریزی را مشاهده کنید.

تورم شکم

همان طور که پیش تر اشاره کردیم، کیست تخمدان یک کیسه پر از مایع است. به همین دلیل است که وقتی کیست در تخمدان بزرگ می شود، شکم نیز متورم می شود. همچنین با پارگی کیسه و دفع آن، مایعات درون کیست تخمدان، به حفره شکمی می ریزد و به همین دلیل هنوز هم تورم شکم افزایش می یابد.
این تورم باعث ایجاد فشار بر روی اندام های لگنی می شود که فرد می تواند آن را حس کند اما با پاره شدن کیسه، آن احساس فشار از بین می رود.

درد شکم

پاره شدن کیست تخمدان، با یک درد نسبتا شدید، تیز و ناگهانی همراه است. این درد در سمتی که کیست تخمدان وجود دارد بیشتر خواهد بود. این درد می تواند یکی از اصلی ترین علائم دفع کیست تخمدان باشد.
در برخی موارد نادر، ممکن است که خانم ها در زمان پارگی کیست تخمدان، مواردی مانند اسهال، حالت تهوع و استفراغ و یا سرگیجه و سردرد را نیز تجربه کنند.
اما همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، با پاره شدن کیست تخمدان، ممکن است که فقط مایع درون آن از بین برود ولی کیست در جای خود باقی بماند. در ادامه همراه ما باشید تا انواع کیست تخمدان، نحوه تشخیص آن ها و درمان های کیست تخمدان را به شما معرفی کنیم.

انواع کیست تخمدان

کیست تخمدان انواع مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان به کیست های درموئید و کیست های آندومتریوما اشاره کرد. شایع ترین نوع کیست های تخمدان، میست های فولیکول و کیست های جسم زرد هستند که در ادامه آن ها را بیشتر توضیح خواهیم داد.

1. کیست فولیکول در تخمدان

در طی چرخه ی قاعدگی در زنان، تخمک ها در کیسه ای به نام فولیکول رشد می کنند. این کیسه در داخل تخمدان قرار دارد. در دوره های قاعدگی، کیسه ی فولیکول باز می شود و یک و در مواردی چند تخمک آزاد می کند. اگر به هر دلیلی این کیسه برای آزاد کردن تخمک باز نشود، مایع داخل فولیکول تجمع می یابد و کیست فولیکول را ایجاد می کند.

2. کیست های جسم زرد

کیسه فولیکول پس از آزاد کردن تخمک، معمولا حل می شود و از بین می رود. اما اگر این کیسه از بین نرود و دهانه فولیکول باز نشود، مایع اضافی درون آن تجمع می کند و کیست جسم زرد را تشکیل می دهد.

علائم کیست تخمدان

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، در اغلب موارد کیست های تخمدان نشانه ای ندارند. اما وقتی که کیست کمی بزرگ تر می شود، برخی از علائم شروع به نمایان شدن می کنند.
علائم اصلی کیست تخمدان شامل موارد زیر است:

  • نفخ و تورم شکم
  • حرکات روده ای دردناک
  • درد لگن در حین و یا قبل از پریودی
  • دردناک شدن رابطه جنسی
  • درد کمر و یا ران ها
  • حساسیت به لمس سینه ها
  • تهوع و استفراغ

برخی از علائم کیست تخمدان، نشان دهنده یک وضعیت اورژانسی هستند و در صورت دیده شدن، فرد نیاز فوری به درمان پزشکی دارد. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد شدید لگن
  • تب
  • ضعف و سرگیجه
  • تنفس سریع
  • این علائم نشان دهنده پارگی و یا پیج خوردگی تخمدان هستند که اگر به موقع درمان نشوند، می توانند عواقب جدی و خطرناکی ایجاد کنند.

عوارض کیست تخمدان

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، اغلب کیست های تخمدان خوش خیم هستند و به طور طبیعی و بدون درمان خاصی از بین می روند و جذب بدن می شوند. کیست های خوش خیم، علائم بسیار کمی هم ایجاد می کنند. اما در برخی موارد، کیست ها بدخیم هستند و کیست سرطانی را ایجاد می کنند. این کیست ها علائم شدید تری را نیز نسبت به کیست های معمولی دارند.
پیچ خوردگی تخمدان، یک از دیگر عوارض کیست تخمدان است. وقتی که کیست بزرگ می شود، ممکن است که تخمدان دچار پیچ خوردگی و یا جا به جا شدن شود. وقتی که این اتفاق می افتد، خونرسانی به تخمدان به شدت کاهش می یابد و یا به طور کلی قطع می شود.
این عامل باعث می شود که بافت تخمدان دچار آسیب شود و رفته رفته بافت مردگی ایجاد شود. در صورتی که سریعا به آن رسیدگی نشود، ممکن است که فرد برای همیشه تخمدان خود را از دست بدهد. پیچ خوردگی تخمدان گرچه که بسیار نادر است، اما حدود 3 درصد جراحی های زنان را به خود اختصاص داده است.
پارگی کیست تخمدان و علائم دفع کیست تخمدان هم می توان جزئی از عوارض کیست تخمدان دانست زیرا باعث ایجاد درد شدید و خونریزی داخلی می شود. پارگی کیست تخمدان، احتمال ابتلا فرد به عفونت ها را نیز افزایش می دهد و در صورتی که درمان نشود، می تواند تهدید کننده زندگی فرد باشد.

درمان های کیست تخمدان

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، کیست های مختلفی در تخمدان ایجاد می شوند که اغلب آن ها خوش خیم هستند و به شکل طبیعی درمان می شوند. اما به هر حال برخی از آن ها بدخیم هستند و نیاز به درمان پزشکی دارند.
به همین دلیل، اولین قدم برای درمان، مراجعه به پزشک متخصص زنان است. پس از مراجعه به پزشک زنان، او شما را معاینه می کند و برای تشخیص دقیق تر، ممکن است که از شما بخواهد برخی آزمایش ها مانند سونوگرافی و یا آزمایش خون را انجام دهید.
پس از این که پزشک علت ایجاد مشکل را به طور قطع تشخیص داد، اگر کیست بزرگ شده بود، با توجه به دیگر مشخصات بیمار مانند سن و جنسیت بیمار و سلامت کلی او، راه درمان مناسبی را برای او انتخاب می کند. اما اگر کیست خوش خیم و کوچک بود، کمی به آن فرصت می دهد تا ببیند به صورت طبیعی دفع می شود و یا خیر و سپس در صورتی که دفع نشد، درمان را برای آن آغاز می کند.
درمان های شایع و اصلی کیست تخمدان شامل موارد زیر است:

1. مصرف قرص های کنترل بارداری

مصرف قرص های کنترل بارداری، رشد کیست تخمدان را متوقف می کند و از ایجاد کیست های جدید جلوگیری می کند. همچنین این قرص ها خطر ابتلا به سرطان تخمدان را نیز کاهش می دهند.

2. درمان کیست تخمدان با لاپاروسکوپی

اگر کیست کوچک باشد ولی به هر دلیلی نیاز باشد که برداشته و خارج شود، پزشک از روش لاپاروسکوپی استفاده می کند. خصوصا برای کیست های بدخیم و سرطانی استفاده از این روش بسیار شایع است.
در این روش یک سوراخ کوچک در نزدیکی ناف بیمار ایجاد می شود و سپس از طریق آن یک ابزار جراحی وارد شکم می شود تا کیست تخمدان را بردارد.

3. استفاده از روش لاپاروتومی

اگر کیست تخمدان بزرگ باشد، برای خارج کردن از روش لاپاروتومی استفاده می کنند. این عمل به صورت کاملا باز انجام می شود و در مواردی اگر به کیست های سرطانی ای مبتلا شده باشید که کل تخمدان را درگیر کرده باشند، ممکن است که نیاز باشد که رحم برداشته شود.

پیشگیری از بروز دوباره کیست تخمدان

به طور کلی و صد در صد نمی توان از بروز کیست تخمدان پیشگیری کرد اما می توان با تشخیص سریع آن، از خطرات احتمالی جلوگیری کرد. به همین دلیل توصیه می شود که اگر حس می کنید که به کیست تخمدان مبتلا شده اید و علائم آن را در خود مشاهده می کنید، سریعا به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا در صورت وجود مشکل، سریعا شناسایی و درمان شود.
اگر علائم زیر را در خود مشاهده کردید، احتمال این که کیست تخمدان شما بدخیم باشد بالاتر می رود:

  • درد مزمن لگن
  • از دست دادن غیر طبیعی اشتها
  • منظم نبودن چرخه های قاعدگی در شما
  • احساس سیری همیشگی
  • کاهش وزن غیر طبیعی و بی دلیل

 

وقت ویزیت
ارتباط با پزشک متخصص زنان در مرکز زنان ایران
برای رفع عارضه کیست تخمدان اکنون تماس بگیرید

سخن پایانی

درباره علائم دفع کیست تخمدان همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، اغلب کیست ها تخمدان خوش خیم هستند و به طور طبیعی از بین می روند. اما از آن جایی که ممکن است کیست بد خیم باشد، بهتر است در صورتی که علائم کیست تخمدان و یا علائم دفع کیست تخمدان را در خود مشاهده می کنید، برای اطمینان بیشتر، جلوگیری از خطر های احتمالی و یا در صورت نیاز درمان کیست تخمدان، حتما به پزشک زنان مراجعه کنید.
اگر کیست های تخمدان بد خیم سریعا شناسایی شوند و درمان آن ها سریعا آغاز شود، درمان بسیار آسان خواهد بود. اما اگر کیست ها دیر تشخیص داده شوند، ممکن است که روند درمانی کمی سخت تر شود.
شما می توانید همین الان با مراجعه به مرکز تخصصی زنان ما، به تشخیص اصولی و دقیق مشکل خود و سپس در صورت نیاز، به درمان تخصصی و علمی آن بپردازید تا از هر خطر دیگری جلوگیری شود.