برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم ؛ متخصصین بیماریهای عفونی، اورولوژی، زنان و متخصصین پوست ، در دنیای امروز و در جوامع مختلف بیماری های مقاربتی در حال افزایش هستند. در کشور ما نیز با رواج اعتیاد و روابط جنسی ازاد این مشکل رو به افزایش است و در این مقاله قصد داریم تا به سوالات “برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم” و بهترین پزشک برای درمان قطعی بیماری مقاربتی کیست؟ پاسخ بدهیم. تا انتها مطالب با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم
- علائم بیماری های مقاربتی در مردان چیست؟
- علائم بیماری های مقاربتی در زنان چیست؟
- بیماری مقاربتی کلامیدیا چیست و برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم
- بیماری مقاربتی HPV چیست و برای بیماری مقاربتی به چه پزشکی مراجعه کنیم
- بیماری مقاربتی سیفلیس چیست؟
- بیماری ایدز چیست و برای بیماری مقاربتی به چه پزشکی مراجعه کنیم
- بیماری مقاربتی سوزاک چیست و برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم
- تشخیص بیماری مقاربتی تریکومونیازیس در مراکز درمان بیماری های مقاربتی
- عدم درمان بیماری های مقاربتی چه عوارضی دارد؟
- سخن پایانی
برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم
اصطلاح بیماری های مقاربتی (STD ) برای اشاره به وضعیتی استفاده می شود که از طریق تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. یک فرد می تواند با داشتن رابطه جنسی محافظت نشده واژینال، مقعدی یا دهانی با فردی که مبتلا به STD است، به یک STD مبتلا شود.
یک STD ممکن است عفونت مقاربتی (STI) یا بیماری مقاربتی (VD) نیز نامیده شود. البته بیماری های مقاربتی برخلاف اسمهایشان همیشه از طریق آمیزش منتقل نمی شوند بسته به STD خاص، عفونت ها ممکن است از طریق سوزن های مشترک و شیردهی نیز منتقل شوند.
این عفونت ها گاهی اوقات خطر جدی و مهمی به دنبال دارند. برای پاسخ به سوال “برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم” میتوان گفت، جهت درمان این مشکلات می توانید به متخصصین پوست و یا متخصصین عفونی مراجعه کنید. بهترین متخصصهای پزشکی برای تشخیص صحیح و درمان قطعی بیماریهای مقاربتی، متخصصین بیماری های عفونی، متخصصین اورولوژی، متخصصین زنان و متخصصین پوست می باشد.
در نظر داشته باشید که از آنجا که علائم بسیاری از بیماری های مقاربتی همچنین ضایعات پوستی اکثر آنها به هم شبیه است توصیه پزشکان این است که از تشخیص غیر تخصصی و درمانهای سنتی و خودسرانه قبل از تشخیص دقیق پزشک جدا خودداری کنید؛ زیرا تشخیص و درمان غلط، هم باعث گسترش بیماری در بیمار میشود و هم باعث انتقال عفونت به شریک جنسی بیمار خواهد شد.
بنابراین مراجعه به پزشکان متخصص و آگاه، از بیماری های مقاربتی از گسترش این عفونت در سطح جامعه و عوارض جدی آن پیشگیری میکند.
علائم بیماری های مقاربتی در مردان چیست؟
امکان ابتلا به STD بدون ایجاد علائم وجود دارد. اما برخی از بیماری های مقاربتی علائم آشکاری ایجاد می کنند. رایجترین علائم بیماری های مقاربتی در مردان عبارتند از:
- درد در حین رابطه یا در حین دفع ادرار
- خراش ها، برآمدگی ها یا بثورات روی یا اطراف آلت تناسلی، بیضه ها، مقعد، باسن، ران ها یا دهان
- خروج خون یا مایعات غیر عادی و بد رنگ از آلت تناسلی
- بیضه های دردناک یا متورم
- علائم خاص بسته به STD می تواند متفاوت باشد.
علائم بیماری های مقاربتی در زنان چیست؟
در بسیاری از موارد، STD ها علائم قابل توجهی ایجاد نمی کنند، اما برخی از علائم بیماری های مقاربتی در زنان میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- درد حین رابطه
- زخم ها، برجستگی ها یا بثورات روی یا اطراف واژن، مقعد، باسن، ران ها یا دهان
- ترشح یا خونریزی غیر معمول از واژن
- خارش در داخل یا اطراف واژن
- علائم خاص میتواند از یک STD به STD دیگر متفاوت باشد.
بیشتر بدانید : واکسن HPV تا چه سنی
بیماری مقاربتی کلامیدیا چیست و برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم
نوع خاصی از باکتری باعث ایجاد کلامیدیا می شود مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های مقاربتی ایالات متحده آمریکا که با نام CDC شناخته می شود، اعلام کرده است که کلامیدیا شایع ترین بیماری مقاربتی گزارش شده در میان آمریکایی ها است.
بسیاری از افراد مبتلا به کلامیدیا بدون علامت جدی و مهم هستند. هنگامی که نشانه بیماری های مقاربتی در زنان و مردان (بیماری کلامیدیا) می شوند، اغلب عبارتند از:
- درد حین رابطه
- درد حین ادرار
- خروج ترشحات سبز یا زرد از مجرای تناسلی
- درد در قسمت پایین شکم
اگر کلامیدیا درمان نشود بیماری های زیر را به همراه دارد:
- عفونت مجاری ادراری
- بیماری التهابی لگن
- ناباروری
اگر خانم باردار مبتلا به کلامیدیا درمان نشده باشد، می تواند آن را در حین تولد به نوزاد خود منتقل کند و نوزاد ممکن است دچار بیماری پنومونی و عفونت چشم شود. لازم به ذکر است بیماری کلامیدیا به راحتی توسط متخصصین اورولوژی و متخصصین زنان با تجویز آنتی بیوتیک و راهکارهای مناسب شرایط شما، درمان می شود.
بیماری مقاربتی HPV چیست و برای بیماری مقاربتی به چه پزشکی مراجعه کنیم
ویروس پاپیلومای انسانیHPV) ) ویروسی است که می تواند از طریق تماس صمیمی پوست به پوست یا تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل شود. انواع مختلفی از ویروس وجود دارد که شایع ترین علامت HPV زگیل در ناحیه تناسلی، دهان یا گلو است.
برخی از گونه های عفونت HPV می توانند منجر به سرطان شوند، از جمله:
- سرطان دهان
- سرطان دهانه رحم
- سرطان فرج
- سرطان آلت تناسلی
- سرطان رکتوم
در حالی که اکثر موارد HPV سرطانی نمی شوند، برخی از گونه های ویروس بیشتر از سایرین باعث ایجاد سرطان می شوند. بر اساس منبع معتبر موسسه ملی سرطان، بیشتر موارد سرطان مرتبط با HPV در ایالات متحده ناشی از HPV 16 و HPV 18 است.
هیچ درمانی برای HPV وجود ندارد. با این حال، عفونت های HPV اغلب خود به خود از بین می روند. همچنین واکسنی برای محافظت در برابر برخی از خطرناکترین سویهها از جمله HPV 16 و HPV 18 وجود دارد.
اگر فردی به HPV مبتلا شود، آزمایش و غربالگری مناسب می تواند به پزشک کمک کند تا خطر عوارض شما را ارزیابی و مدیریت کند. مراحلی را که می توانید برای محافظت از خود در برابر HPV و عوارض احتمالی آن بردارید، کشف کنید.
لازم به ذکر است در صورت ابتلا به این بیماری از روشهای خانگی و درمان خودسرانه بپرهیزید و به متخصص زنان مراجعه کنید.
بیماری مقاربتی سیفلیس چیست؟
سیفلیس یکی دیگر از عفونت های باکتریایی است. سیفلیس اغلب در مراحل اولیه شناسایی نمی شود.
اولین علامتی که ظاهر می شود یک زخم گرد کوچک است که به عنوان شانکر شناخته می شود. ممکن است در ناحیه تناسلی، مقعد یا دهان ایجاد شود که بدون درد اما بسیار عفونی است.
سایر علائم سیفلیس:
- راش
- خستگی
- تب
- سردرد
- درد مفاصل
- کاهش وزن
- ریزش مو
در صورت عدم درمان، سیفلیس در مراحل پایانی می تواند منجر به موارد زیر شود:
- از دست دادن بینایی
- ناشنوا شدن
- فراموشی گرفتن
- بیماری روانی
- عفونت های مغز یا نخاع
- بیماری قلبی
- مرگ
در صورت تشخیص زود هنگام متخصصین زنان، اورولوژی، پوست و… تشخیص داده شود، سیفلیس به راحتی با آنتی بیوتیک درمان می شود. با این حال، عفونت سیفلیس در یک نوزاد تازه متولد شده می تواند کشنده باشد. به همین دلیل برای همه زنان باردار مهم است که از نظر سیفلیس غربالگری شوند.
هرچه سفلیس زودتر تشخیص و درمان شود، آسیب کمتری وارد می کند. اطلاعات مورد نیاز برای تشخیص سیفلیس را پیدا کنید و آن را در مسیر خود متوقف کنید.
بیماری ایدز چیست و برای بیماری مقاربتی به چه پزشکی مراجعه کنیم
HIV می تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند و خطر ابتلا به بیماری های عفونی دیگر و ایجاد سرطان های خاص را افزایش دهد. اگر درمان نشود، می تواند منجر به مرحله 3 HIV شود که به عنوان ایدز شناخته می شود. اما با درمان امروزی، بسیاری از افراد مبتلا به HIV هرگز به ایدز مبتلا نمی شوند.
در مراحل اولیه ممکن است این بیماری به اشتباه آنفولانزا یا چیزی شبیه به این بیماری تشخیص داده شود. علائم در مراحل اولیه ایدز اغلب می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تب
- لرز
- احساس درد
- تورم غدد لنفاوی
- گلو درد
- سردرد
- حالت تهوع
- بثورات
علائم معمولاً در عرض یک ماه یا بیشتر از بین می روند. از یک جایی به بعد، یک فرد می تواند حاوی HIV باشد بدون اینکه علائم جدی یا مقاوم برای چندین سال ایجاد کند. علائم غیر اختصاصی ایدز عبارتند از:
- خستگی مکرر
- تب
- سردرد
- معده درد
هنوز هیچ معالجه ای برای HIV وجود ندارد، اما گزینه های معالجه برای کنترل آن در دسترس هستند. درمان زودهنگام و موثر می تواند به افراد مبتلا به HIV کمک کند تا زمانی که افراد فاقد HIV زندگی کنند.
معالجه درست می تواند شانس سرایت اچ آی وی به شریک جنسی را کاهش دهد. در واقع، درمان به طور بالقوه می تواند میزان HIV را در بدن فرد به سطوح غیرقابل تشخیص کاهش دهد. CDC گزارش می دهد که در سطوح غیرقابل شناسایی، HIV نمی تواند به افراد دیگر منتقل شود.
بدون آزمایش معمول، بسیاری از افراد مبتلا به HIV متوجه نمی شوند که به آن مبتلا هستند. افرادی که در معرض خطر ابتلا به HIV هستند باید حداقل سالی یک بار آزمایش شوند، حتی اگر علائم بیماری های مقاربتی در مردان و زنان را نداشته باشند.
بیماری مقاربتی سوزاک چیست و برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم
سوزاک یکی دیگر از STD های باکتریایی رایج است. همچنین به عنوان “کف زدن” شناخته می شود.
سوزاک اغلب بی علامت است اما در صورت علامت دار شدن می تواند موارد زیر را بیان کنیم:
ترشحات واژن خانم ها و اقایان با علائمی مانند رنگ های زرد، بژ، سبز و سفید
- تکرر ادرار بیشتر از حد معمول
- خارش اطراف اندام تناسلی
- گلو درد
در صورت عدم درمان، فرد دچار بیماری التهابی لگن، عفونت دستگاه ادراری و ناباروری میشود. همچنین ممکن است مادر در حین زایمان سوزاک را به نوزاد منتقل کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، سوزاک می تواند مشکلات سلامتی جدی در کودک ایجاد کند.
به همین دلیل است که بسیاری از پزشکان زنان باردار را تشویق می کنند تا برای بیماری های مقاربتی احتمالی آزمایش و درمان شوند. بنابراین در صورت داشتن علائم ذکر شده فوق، به متخصصین زنان، اورولوژی، بیماریهای عفونی و یا متخصص پوست مراجعه کنید.
تشخیص بیماری مقاربتی تریکومونیازیس در مراکز درمان بیماری های مقاربتی
تریکومونیازیس به عنوان “تریک” نیز شناخته می شود. این بیماری توسط یک تک یاخته ای به همین نام ایجاد می شود. با توجه به منابع موجود کمتر از یک سوم افراد مبتلا به تریک علائم را نشان می دهند. هنگامی که علائم بیماری های مقاربتی در زنان و مردان ایجاد می شود، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ترشح از واژن یا آلت تناسلی
- سوزش در دستگاه تناسلی
- درد حین رابطه
- تکرر ادرار
در زنان، ترشحات مربوط به تریک اغلب بوی نامطبوع یا «ماهی» دارد.
در صورت عدم درمان، تریک می تواند منجر به موارد زیر شود:
- عفونت های مجرای ادرار
- بیماری التهابی لگن
- ناباروری
در صورت تشخیص به موقع علائم این بیماری توسط متخصص زنان میتوان تریک را در صورت صلاحدید پزشک و شرایط شما با مصرف آنتی بیوتیک درمان کرد.
عدم درمان بیماری های مقاربتی چه عوارضی دارد؟
اگر بیماری مقاربتی به طور صحیح تشخیص داده نشود و درمان صحیح و قطعی برای آن انجام نشود، بیماری در بدن فرد مبتلا گسترش پیدا میکند و میتواند عوارض جدی و خطرناک بوجود بیاورد.
همچنین اگر فرد به طور صحیح درمان نشده باشد، عفونت به همسر یا پارتنر او نیز منتقل میشود. بنابراین تا قبل از پایان درمان عفونت مقاربتی که توسط پزشک متخصص تایید میشود از برقراری رابطه جنسی با همسر و پارتنر خود خودداری کنید.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد انواع بیماری های مقاربتی و پاسخ به سوال “برای بیماری مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم“، اشاره شد. همچنین ذکر شد بیماری های مقاربتی، بیماریهای رایج امروزه هستند که بعضی از آن ها تهدید کننده حیات و بسیار خطرناک هستند. با توجه به علائم گوناگون ومتنوع و سختی در تشخیص بیماری، در صورت شک و یا وجود علائم باید به متخصصین مراجعه کرده تا خود، همسر یا شریک جنسی شما از گسترش و ابتلاء به عفونت دور بماند.
هیچ روش سنتی برای تشخیص و درمان صحیح و قطعی بیماری های مقاربتی قابل اطمینان پزشکان متخصصص نیست. در صورت چکاب و درمان بیماری مقاربتی خود، متخصصین موجود در مراکز ما آماده کمک به شما در این زمینه هستند.