کمر درد و سرطان رحم

کمر درد و سرطان رحم

کمر درد، یکی از مشکلات رایج است که بسیاری از ما به آن توجه نمی‌کنیم، اما آیا می‌دانستید این علامت می‌تواند با مشکلات جدی‌تری مانند سرطان رحم ارتباط داشته باشد؟ در این مقاله، به بررسی ارتباط کمر درد و سرطان رحم و علائم پنهان آن خواهیم پرداخت. درک صحیح علائم و علت‌های احتمالی می‌تواند به تشخیص زودهنگام و درمان مؤثر کمک کند. مشاوره با دکتر زنان متخصص سرطان رحم می‌تواند نقشی حیاتی در شناسایی و مدیریت این بیماری داشته باشد. با ما همراه باشید تا روش‌های تشخیص، گزینه‌های درمانی و نکات کلیدی برای حفظ سلامت را بررسی کنیم و به شما کمک کنیم از سلامت خود مراقبت کنید.

 

برای اخذ نوبت ویزیت توسط بهترین دکتر زنان متخصص سرطان رحم تماس بگیرید

 

علائم اصلی سرطان رحم و کمر درد ناشی از آن چیست؟

سرطان رحم، علاوه بر بافت‌های تشکیل‌دهنده دستگاه تناسلی زنان، می‌تواند به ارگان‌ها و یا بافت‌های دیگر هم پیشروی کند و این اتفاق درصورتی رخ می دهد که علائم، نادیده گرفته شده و درمان نشوند. سرطان‌ها ممکن است بسیار بدخیم باشند و یا اینکه تنها بافت هدف را درگیر کنند. با این حال حتی اگر سرطان در مرحله متاستاز هم نباشد، ممکن است علائمی در اندام‌های مجاور را برای بیمار ایجاد کند. علائم سرطان دهانه رحم و کمردرد می‌تواند منفرد باشد و یا اینکه مجموعه‌ای از عارضه‌ها را به همراه داشته باشد. نکته حائز اهمیت این است که اگر یک یا تعدادی از این علائم را داشتید که بهبود پیدا نمی‌کنند، به یک پزشک متخصص زنان، مراجعه کنید. این علائم و نشانه‌ها شامل این موارد هستند:

  • خونریزی یا دیدن لکه غیرعادی از واژن پس از یائسگی
  • پریودهای سنگین و دردناک که برای شما غیرعادی است
  • خونریزی واژینال بین قاعدگی
  • خستگی مفرط و احساس درد در پاها
  • تغییر در ترشحات واژن (رنگ، بو و غلظت)
  • وجود توده یا تورم در شکم یا بین استخوان‌های لگن
  • درد در قسمت پایین کمر یا بین استخوان‌های لگن
  • درد هنگام رابطه جنسی
  • وجود خون در ادرار
  • بی‌اختیاری در ادرار
  • درد در ناحیه کمر و لگن

علت‌های شایع سرطان رحم و کمر درد چیست؟

علل وقوع سرطان رحم در زنان به عوامل بسیار متعددی بستگی دارد و حتی ممکن است افرادی با کیفیت زندگی مناسب را نیز درگیر کند. وجود عوامل ژنتیکی و برخی از بیماری‌ها، می‌تواند از علل شایع این بیماری جان فرسا باشد. با این حال، دقیقاً مشخص نیست که چه چیزی باعث سرطان رحم می‌شود؛ اما برخی موارد می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. سرطان رحم در افرادی که یائسه شده‌اند، شایع‌تر از سایر زنان است و سن شایع این عارضه، بین 40 تا 70 سال، گزارش شده است. همیشه نمی‌توان از سرطان رحم و کمر درد ناشی از آن پیشگیری کرد؛ اما برخی عادات روزمره خاص، خطر ابتلا را کاهش می‌دهند. به عنوان مثال حفظ وزن سالم و استفاده طولانی مدت از برخی از انواع پیشگیری از بارداری است، می‌تواند در این امر، دخیل باشد.

عدم تعادل هورمونی، یکی از مهم‌ترین خطرات سرطان رحم است. به طور خاص، اگر سطوح بالایی از هورمونی به نام استروژن در بدن زنان وجود داشته باشد، خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم و کمردرد افزایش می‌یابد. برخی موارد می‌توانند باعث عدم تعادل هورمونی شود؛ از جمله: چاقی، دیابت و درمان جایگزینی هورمون. همچنین با استفاده طولانی مدت از داروی سرطان سینه «تاموکسیفن»، اندکی ریسک سرطان رحم به وجود می‌آید.

 

کمر درد و سرطان رحم

 

نحوه تشخیص سرطان رحم به چه صورت است؟

آزمایش‌ و یا معاینات تشخیصی برای سرطان رحم و کمر درد، بسیار متنوع و مختلف است و اینکه از کدام تست تشخیصی استفاده شود، به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال، نوع مشکوک سرطان، علائم و نشانه‌های اولیه، سن و سلامت عمومی و نتایج آزمایشات پزشکی قبلی می‌تواند در درخواست تشخیصی، دخیل باشند. علاوه بر معاینه فیزیکی، معمولا یک یا تعدادی از آزمایش‌های تشخیصی زیر استفاده می‌شوند.

  • معاینه لگن

پزشک متخصص زنان، رحم، واژن، تخمدان‌ها و راست روده را برای بررسی هرگونه یافته غیرعادی معاینه می‌کند. آزمایش پاپ اسمیر که اغلب با معاینه لگنی انجام می‌شود، در درجه اول برای غربالگری سرطان دهانه رحم استفاده می‌شود. گاهی اوقات، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است سلول‌های توموری غیرطبیعی را پیدا کند که ناشی از سرطان دهانه رحم و کمردرد ناشی از آن است.

  • بیوپسی آندومتر

آزمایش بیوپسی، برداشتن مقدار کمی از بافت برای بررسی زیر میکروسکوپ است که برای تجزیه و تحلیل، توسط یک پاتولوژیست انجام می‌شود. پزشک معالج، نمونه کوچکی از بافت دهانه رحم را با یک لوله بسیار نازک برمی‌دارد. لوله از طریق دهانه رحم به رحم برده می‌شود تا بافت با ساکشن خارج شود. این فرآیند چند دقیقه طول می‌کشد و پس از انجام آن، ممکن است گرفتگی و خونریزی واژن داشته باشید. این علائم پس از انجام تست بیوپسی، باید به زودی از بین بروند و می‌توان با مصرف یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID)طبق دستور پزشک آن‌ها را کاهش داد. بیوپسی آندومتر اغلب روشی بسیار دقیق برای تشخیص سرطان رحم است. بیمارانی که قبل از آزمایش، خونریزی غیرطبیعی واژینال دارند، ممکن است همچنان به اتساع و کورتاژ نیاز داشته باشند، حتی اگر سلول‌های غیرطبیعی در بیوپسی یافت نشده باشد.

  • اتساع و کورتاژ (D&C)

D&C روشی برای برداشتن نمونه‌های بافت از رحم است. به بیمار در طول عمل بیهوشی داده می‌شود تا از آگاهی از درد جلوگیری شود D&C .اغلب همراه با هیستروسکوپی انجام می‌شود تا پزشک بتواند بافت داخلی رحم را در حین عمل مشاهده کند. در حین انجام هیستروسکوپی، پزشک یک لوله نازک و قابل انعطاف با نوری که روی آن تعبیه شده است را از طریق دهانه رحم وارد رحم می‌کند. پس از برداشتن بافت آندومتر، در طی بیوپسی یا D&C، نمونه توسط آسیب‌شناس از نظر وجود یا عدم وجود سلول‌های سرطانی، هیپرپلازی آندومتر و سایر شرایط بررسی و وجود سرطان رحم و کمر درد تشخیص داده می‌شود.

  • سونوگرافی ترانس واژینال

سونوگرافی با استفاده از امواج صوتی-تصویری از اندام‌های داخلی انجام می‌شود. در سونوگرافی ترانس واژینال، یک دستگاه کوچک اولتراسوند در داخل واژن قرار داده می‌شود و به سمت رحم هدایت می‌شود تا عکس بگیرد. اگر آندومتر خیلی ضخیم به نظر برسد، پزشک ممکن است تصمیم به انجام بیوپسی بگیرد برای تشخیص سرطان دهانه رحم و کمردرد بگیرد.

  • یا توموگرافی کامپیوتری اسکن

سی تی اسکن با استفاده از اشعه ایکس از زوایای مختلف داخل بدن عکس می‌گیرد. یک کامپیوتر این تصاویر را در یک تصویر سه بعدی با جزئیات ترکیب می‌کند که هر گونه ناهنجاری یا تومور را نشان می‌دهد. برای اندازه‌گیری اندازه تومور، می‌توان از سی تی اسکن استفاده کرد. گاهی اوقات یک رنگ مخصوص به نام ماده «کنتراست» قبل از اسکن داده می‌شود تا جزئیات بهتری بر روی تصویر ارائه شود. این رنگ معمولاً در رگ بیمار تزریق می‌شود؛ اما می‌توان آن را به صورت قرص یا مایع برای بلع نیز تجویز کرد.

  • آزمایش بیومارکر تومور

پزشک معالج ممکن است آزمایش‌های تخصصی را بر روی نمونه تومور برای شناسایی ژن‌ها، پروتئین‌ها و سایر المان‌های خاص تومور توصیه کند. نتایج این آزمایشات می‌تواند به تعیین گزینه‌های درمانی شما کمک کند. در واقع با بررسی نتایج آزمایش‌های بیومارکر تومور، تمام مشخصات مولکولی و ظاهری آن تشخیص داده می‌شود که این امر می‌تواند در درمان سرطان رحم و کمر درد ناشی از آن، به شکل مطلوبی راه‌گشا باشد.

 

برای اخذ نوبت ویزیت توسط بهترین دکتر زنان متخصص سرطان رحم تماس بگیرید

 

گزینه‌های درمانی کمردرد و سرطان رحم

تصمیم‌گیری برای درمان سرطان رحم به عوامل بسیار متفاوتی بستگی دارد که هر کدام به نوعی می‌توانند در تعیین استراتژی درمانی، دخیل باشند. اگر سرطان رحم و کمردرد در شما تشخیص داده شود، با بررسی این عوامل بهترین راه درمانی برای شما تدوین و در نهایت تجویز خواهد شد. عوامل دخیل در نوع درمان عبارت‌اند از:

  • سرطان شما در چه مرحله‌ای قرار دارد
  • چقدر بزرگ است و آیا گسترش یافته است
  • نوع سرطان رحم
  • سلول‌ها در زیر میکروسکوپ چقدر غیرطبیعی به نظر می‌رسند
  • نتایج آزمایش بر روی سلول‌های سرطانی برای بررسی تغییرات در ژن‌ها
  • سلامت عمومی و سطح تناسب اندام شما

درمان سرطان دهانه رحم و کمردرد، از تجویز داروها تا انجام عمل‌های ساده و یا دشوار متغیر خواهد بود و بسته به مرحله‌ای که در آن قرار دارید، ترکیبی از درمان‌ها برای بهبودی سریع‌تر و پایدارتر، تجویز خواهد شد.

 

کمر درد و سرطان رحم

 

درمان انواع سرطان رحم بر حسب میزان ریسک

بر حسب میزان خطری که هر نوع از سرطان می‌تواند داشته باشد؛ درمان آن متفاوت است:

درمان سرطان کم خطر

در این مرحله، شما برای برداشتن رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها جراحی «این هیسترکتومی» انجام می‌دهید و معمولاً نیازی به درمان دیگری ندارید؛ چنانچه شرایط جراحی را ندارید، ممکن است بتوانید رادیوتراپی را برای درمان انجام دهید. در این عمل جراحی، برای کسانی که سرطان درجه پایین دارند و دوران قبل از یائسگی به سر می‌برند، انجام می‌شود و ممکن است تخمدان‌ها را نگه دارند.

درمان سرطان رحم با خطر متوسط

اگر سرطان رحم در مرحله خطر متوسط باشد، اولین درمان پیشنهادی، جراحی هیسترکتومی خواهد بود. پزشک جراح، رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌های شما را برمی‌دارد؛ همچنین ممکن است برخی از غدد لنفاوی موجود در لگن را هم بردارند. پس از جراحی معمولا رادیوتراپی داخلی (براکی تراپی) انجام می‌شود. برای افراد زیر 60 سال، پزشک ممکن است تشخیص دهد که پس از عمل نیازی به درمان دیگری ندارید.

درمان سرطان رحم با خطر متوسط رو به ​​بالا

در این مرحله از سرطان رحم و کمر درد نیاز است که برای برداشتن رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها جراحی هیسترکتومی کنید. در این عمل، بررسی غدد لنفاوی مجاور از نظر وجود سلول‌های سرطانی توسط جراح انجام می‌شود. همچنین پس از جراحی ممکن است یکی از درمان‌های زیر را برای بهبودی کامل، داشته باشید:

  • رادیوتراپی خارجی: این روش درمانی، رایج‌ترین درمان بعد از جراحی است.
  • شیمی درمانی و به دنبال آن رادیوتراپی
  • رادیوتراپی داخلی به جای خارجی: این مورد فقط در صورتی است که سلول‌‌های سرطانی دارای یک یا دو رگ خونی باشد.

درمان سرطان رحم پرخطر

پس از انجام جراحی هیسترکتومی ممکن است یکی از موارد زیر را در ادامه روند درمانی خود تا بهبودی کامل داشته باشید:

  • رادیوتراپی خارجی با شیمی درمانی و سپس شیمی درمانی بیشتر
  • شیمی درمانی و به دنبال آن رادیوتراپی
  • شیمی درمانی به تنهایی

درمان سرطان رحم پیشرفته

در این مرحله، معمولا جراحی هیسترکتومی کامل و برداشتن سایر مناطق سرطانی برای بیمار انجام می‌شود که شامل برداشتن هر گونه غدد لنفاوی بزرگ شده است. معمولاً پس از جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی نیز برای ادامه روند سرطان رحم و کمر درد ناشی از آن خواهید داشت. اگر جراحی امکان پذیر نباشد یا نخواهید عمل کنید، ممکن است شیمی درمانی گزینه دیگر پیش روی شما باشد. پزشک ممکن است به شما پیشنهاد کند که شیمی درمانی را به عنوان اولین درمان انجام دهید؛ هدف از این کار، کاهش اندازه بافت سرطانی و تسهیل جراحی است. اگر جراحی به دلیل بزرگی بیش از حد امکان پذیر نباشد و به اندام‌های مجاور گسترش پیدا کرده و برداشتن آن بسیار دشوار باشد ممکن است روش دیگری پیشنهاد شود. رادیوتراپی چه خارجی و چه داخلی و شیمی درمانی به دنبال جراحی معمولا برای درمان این معضل انجام می‌شود.

درمان سرطان رحمی که بازگشته است

در این صورت، درمان شما بستگی به این دارد که قبلا چه درمانی داشته‌اید. اگر عمل جراحی انجام داده‌اید، ممکن است دوباره جراحی کنید و معمولاً رادیوتراپی داخلی نیز پس از آن انجام می‌دهید؛ حتی ممکن است پزشک شما شیمی درمانی را نیز پیشنهاد کند. اگر رادیوتراپی داشته‌اید، پزشک ممکن است جراحی را برای برداشتن توده سرطانی پیشنهاد کند. پزشک متخصص همچنین ممکن است درمان دارویی سرطان را پس از جراحی پیشنهاد کنند. درمان‌های دارویی سرطان عبارت‌اند از:

  • شیمی درمانی: معمولاً کربوپلاتین با پاکلیتاکسل
  • درمان‌های هورمونی: اگر سرطان درجه پایین دارید، ممکن است به شما این گزینه پیشنهاد داده شود. درمان‌های هورمونی عبارت‌اند از: مدروکسی پروژسترون یا مژسترول استات، لتروزول، آریمیدکس، فولوسترانت.
  • درمانهای هدفمند و ایمونوتراپی: این گزینه درمانی شامل استفاده از پمبرولیزوماب، لنواتینیب و دوستارلیماب است.

درمان حفظ باروری بعد از سرطان رحم

اکثر درمان‌های سرطان رحم بر توانایی شما برای بچه‌دارشدن تأثیر می‌گذارد. شنیدن این جمله زمانی که تشکیل خانواده نداده‌اید یا هنوز یائسه نشده‌اید و قصد بچه‌دارشدن دارید دشوار خواهد بود. اینکه آیا امکان درمان حفظ باروری وجود دارد یا خیر به موارد زیر بستگی دارد:

  • سرطان چقدر گسترده شده و چقدر رشد کرده است، دانستن این مورد مرحله سرطان رحم و کمر درد را تعیین می‌کند.
  • سلول‌های سرطانی چقدر غیر طبیعی هستند که درجه سرطان را مشخص می‌کند

برای انجام درمان حفظ باروری، سرطان رحم باید در مراحل اولیه باشد؛ این بدان معناست که باید مرحله 1A و درجه 1 سرطان رحم باشد. درمان معمول سرطان رحم در مراحل اولیه، جراحی است. این کار تقریباً برای همه مبتلایان به سرطان برای از بین بردن توده‌های سرطانی، انجام می‌شود.  هر کسی که بخواهد درمان حفظ باروری را انجام دهد معمولا باید در یک مرکز تخصصی ویزیت و معاینه شود. ابتدا، پزشک متخصص، مرحله سرطان شما را تأیید می‌کند؛ این بدان معنی است که شما باید یک نمونه بیوپسی از بافت رحم بدهید همچنین باید اسکن  MRI  نیز انجام دهید.

درمان حفظ باروری به معنای مصرف هورمون درمانی پروژسترون است. هدف از این کار کوچک‌کردن سلول‌های سرطانی است و برای برخی از بیماران، ممکن است با همین شیوه درمانی نیز توده‌ها از بین برود. سپس پس از شش ماه از انجام درمان هورمونی، نمونه‌برداری دیگری از رحم و اسکن MRI انجام می‌دهید تا میزان عملکرد و بهبودی را بررسی کنید. اگر درمان موثر نبود، پزشک شما را به انجام عمل جراحی برای برداشتن توده سرطانی توصیه می‌کند. که اگر موثر واقع شود شانس باردار شدن خواهید داشت.

سوالات متداول

  • سرطان رحم و کمردرد ناشی از آن، چه علائم هشداردهنده‌ای را به همراه دارد؟

چنانچه ترشحات غیرمتداول با رنگ، بو و غلظت متفاوت دارید، اگر دچار خون‌ریزی‌های شدید نامتعارف می‌شوید و یا در ناحیه کمر و لگن دچار درد شدیدی می‌شوید، باید برای انجام معاینات تخصصی به پزشک زنان مراجعه کنید.

  • روش‌های تشخیصی سرطان رحم کدام‌اند؟

روش‌های تشخیصی سرطان دهانه رحم و کمردرد بسیار متفاوت هستند و بسته به شرایط بیمار، ممکن است یک و یا ترکیبی از آن‌ها تجویز شود تا اطلاعات بیشتری برای اقدامات بعدی در دسترس باشد. با این حال، طیف آزمایش‌های تشخیصی، ممکن است از معاینه لگن و شکم تا سونوگرافی، انجام بیوپسی و یا عکس‌برداری شکمی، متغیر باشد.

  • آیا برای سرطان رحم و کمردرد راه درمانی وجود دارد؟

بله. انجام عمل‌های جراحی یکی از ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین معالجاتی است که می‌توان برای بیماران مبتلا در نظر گرفت. بدیهی است که هرچه شدت و وسعت سرطان رحم بیشتر باشد، انجام اقدامات ثانویه علاوه بر عمل جراحی نیز بیشتر خواهد بود که تبعات خاص خود را به همراه دارد.

 

برای اخذ نوبت ویزیت توسط بهترین دکتر زنان متخصص سرطان رحم تماس بگیرید

 

سخن پایانی

به نظر می‌رسد تا اینجای کار مشخص شد که کمر درد و سرطان رحم چندان بی‌ارتباط نیستند و کمردرد می‌تواند به عنوان یک علامت پنهان از سرطان رحم عمل کند. به طور کلی بررسی دقیق و زودهنگام این علائم می‌تواند به پیشگیری و درمان موفقیت‌آمیز کمک کند. با شناخت عوامل مؤثر و روش‌های تشخیص، شما می‌توانید به سلامت خود توجه بیشتری داشته باشید و از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنید.اگر شما نیز با کمر درد یا علائم دیگر مواجه هستید، مشاوره با دکتر زنان متخصص سرطان رحم در کلینیک ما می‌تواند نقشی حیاتی در شناسایی و مدیریت وضعیت شما داشته باشد.

تیم متخصص ما با استفاده از جدیدترین تکنیک‌ها و تجهیزات، به شما کمک خواهد کرد تا به دقت بررسی‌های لازم را انجام دهید و درمان‌های مؤثری دریافت کنید. سلامت شما برای ما اهمیت زیادی دارد و ما متعهد به ارائه بهترین خدمات برای مراقبت از شما هستیم. با مراجعه به کلینیک ما، گامی مؤثر در مسیر حفظ سلامت و آرامش خود بردارید. با مراجعه به موقع، پس از مشاهده ابتدایی‌ترین علائم، شانس انجام روش‌های درمانی ساده و کم‌هزینه‌تر را به خود ببخشید.