تست پاپ اسمیر در بارداری

تست پاپ اسمیر در بارداری

تست پاپ اسمیر در بارداری یکی از مهم‌ترین آزمایشات غربالگری زنان برای تعیین سلامت دهانه رحم است. این آزمایش یک چکاپ روتین و همیشگی است که تمامی خانم‌ها باید در طول سال و یا هر چند سال یکبار آن را انجام دهند. با این حال گاهی پزشک، تست پاپ اسمیر در بارداری را تجویز می‌نماید و همین مسئله نگرانی‌های بسیاری را برای خانم‌ها در خصوص آسیب زا بودن تست پاپ اسمیر برای جنین ایجاد می‌کند. در ادامه در خصوص این مسئله به تفضیل توضیح خواهیم داد.

ارتباط با پزشک متخصص زنان در مرکز زنان ایران

تست پاپ اسمیر در بارداری چیست؟

تست غربالگری پاپ در اصل یک نوع غربالگری از دهانه رحم است که برای بررسی سلامت آن انجام می‌شود. در این آزمایش، بخشی از سلول‌های دهانه رحم را آزمایش می‌نمایند تا از عدم وجود سرطان دهانه رحم اطمینان حاصل کنند.

با وجود این آزمایش، می‌توان به صورت زود هنگام تمامی تغییرات غیر عادی که در دهانه رحم به وجود آمده و ممکن است در آینده باعث بروز بیماری سرطان شود را تشخیص می‌دهند.

در این آزمایش، بخش کوچکی از سلول‌های دهانه رحم توسط پزشک متخصص از دهانه رحم و مجاری واژن برداشته شده و سپس به صورت دقیق در آزمایشگاه، تحت بررسی قرار می‌گیرد. تست پاپ اسمیر در بارداری، قبل بارداری و بعد از آن نیز انجام می‌شود.

به چه علت تست پاپ اسمیر در بارداری لازم است؟

پاسخ این سوال بسیار ساده است! به همان عللی که قبل از بارداری تست غربالگری پاپ را انجام می‌دادید، در دوران بارداری هم باید آن را انجام دهید. تحقیقات و پژوهش‌های گسترده نشان دهنده آن است که وجود برخی از بیماری‌های مقاربتی در رحم ممکن است به جنین آسیب برساند.

این بیماری‌ها شامل سوزاک، کلامیدیا و… هستند. با انجام آزمایش غربالگری پاپ می‌توان این بیماری‌ها را به موقع تشخیص داد و از بروز هر نوع آسیبی به جنین جلوگیری به عمل آورد.

بدون شک اگر بیماری‌های ژنتیکی جنین در ماه‌ها و هفته‌های ابتدای بارداری تشخیص داده شوند، امکان درمان آن‌ها تا پیش از تولد جنین وجود دارد. محققان اعتقاد دارند انجام یک تست ساده غربالگری پاپ در هفته پنجم بارداری، باعث تشخیص بسیاری از اختلالات ژنتیکی جنین می‌گردد.

روش‌هایی که در حال حاضر در اکثر کشورهای دنیا برای تشخیص اختلالات جنین انجام می‌شود، به شیوه غربالگری تهاجمی است که از طریق غربالگری پاپ بررسی می‌گردد. به همین سبب مادران باردار، باید در هفته‌های نخست بارداری و با تشخیص پزشک خویش، نسبت به انجام این آزمایش اقدام نمایند.

علاوه بر این، تست پاپ در بارداری، باعث تشخیص بسیاری از بیماری‌های مقاربتی و یا سرطان دهانه رحم می‌گردد. در صورتی که این آزمایش، وجود سلول‌های سرطانی را تایید کند، پزشک تا تولد نوزاد صبر کرده و سپس درمان را آغاز می‌کند.

اما برای درمان بیماری‌های مقاربتی، ممکن است آنتی بیوتیک را تجویز نماید؛ زیرا آنتی بیوتیک باعث درمان بسیاری از بیماری‌های مقاربتی شده و از جان جنین و مادر محافظت می‌کند.

شیوه انجام تست پاپ اسمیر در بارداری

انجام تست پاپ اسمیر در بارداری، تفاوت چندان زیادی با سایر مواقع ندارد. برای انجام این تست، ابتدا باید بر روی تخت و به پشت دراز بکشید. برای این که پزشک بتواند به خوبی رحم شما را معاینه کند، باید زانوهای خود را به صورت خمیده نگه دارید.

در این هنگام پزشک با استفاده از یک ابزار پلاستیکی یا فلزی به نام اسپکولوم، دهانه واژن را به میزان لازم باز نگه می‌دارد. در ادامه با استفاده از ابزاری که یک نوع سوآب است، قسمتی از سلول‌های دهانه رحم را بر می‌دارد.

این سلول‌ها بر روی ابزار دیگری که شبیه یک سطح شیشه‌ای است قرار می‌گیرند و سپس برای بررسی به آزمایشگاه فرستاده می‌شوند. گفتنی است انجام این آزمایش تنها چند دقیقه کوتاه طول کشیده و هیچ آسیبی برای جنین به همراه نمی‌آورد.

نکات مهم در مورد تست پاپ اسمیر بارداری

خوشبختانه بررسی‌ها نشان دهنده آن است که انجام غربالگری پاپ در ماه‌های ابتدایی بارداری، هیچ آسیبی برای جنین به همراه نمی‌آورد.

بنابراین اگر پزشک شما به هر علتی این آزمایش را تجویز نمود، حتماً آن را انجام دهید. نکاتی که در ادامه برای شما بیان می‌کنیم، می‌تواند باعث کاهش نگرانی و استرس شما در این زمینه گردد:

  1. تست پاپ اسمیر، نمی‌تواند باعث سقط جنین گردد.
  2. داشتن اندکی خونریزی بعد از انجام تست غربالگری پاپ ، طبیعی است و پس از گذشت چند ساعت و نهایتاً دو روز، کاملاً برطرف می‌گردد.
  3. اگر میزان خونریزی شما زیاد بود و یا پس از گذشت این مدت متوقف نشد، حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
  4. بهترین زمان انجام غربالگری پاپ ، ماه‌های اول بارداری است. معمولاً برخی از پزشکان عقیده دارند تا هفته بیست و چهارم بارداری می‌توان این تست را انجام داد. پس از آن جریان خون در دهانه رحم افزایش پیدا کرده و به سبب حساسیت‌هایی که در این قسمت از جسم به وجود می‌آید، انجام تست غربالگری پاپ امکان پذیر نخواهد بود.

آیا تست پاپ اسمیر در بارداری باعث سقط جنین می‌شود؟

در برخی از مواقع خانم‌ها پس از انجام تست پاپ اسمیر در بارداری، دچار لکه بینی بسیار کمی می‌شوند. خونریزی بعد از پاپ اسمیر، ممکن است باعث ایجاد نگرانی‌هایی برای مادران گردد و با این سوال در ذهن خود مواجه شوند که آیا تست غربالگری پاپ ممکن است باعث سقط جنین شود؟

علت خونریزی بعد از غربالگری پاپ چیست؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم، دیدن چند لکه کوچک پس از پاپ اسمیر، کاملاً طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

درست است که غربالگری پاپ ، از سلول‌های دهانه رحم و جایی که جنین در آن قرار دارد انجام می‌شود، اما فراموش نکنید که یک تخمک بارور شده، هرگز در نزدیکی دهانه رحم قرار نمی‌گیرد.

حتی اگر تخمک بارور شده برخی از خانم‌ها در قسمت پایین رحم آن‌ها و در نزدیکی دهانه رحم قرار داشته باشد، باز هم آزمایش غربالگری پاپ ، مشکلی برای جنین به وجود نمی‌آورد؛ زیرا در سه ماهه ابتدایی دوران بارداری، دهانه رحم دارای ضخامت بسیار زیادی است و یک خراش کوچک و سطحی، نمی‌تواند برای جنین مشکلی به وجود آورده و باعث سقط آن گردد. البته اگر همچنان در این زمینه نگران هستید، قبل از انجام این آزمایش، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

پارامترهای ضروری در تست غربالگری پاپ اسمیر در بارداری

نکات بسیار مهمی وجود دارند که اگر آن‌ها را به خوبی رعایت کنید، تست غربالگری پاپ شما، نتایج بسیار دقیق و کاملی دربرخواهد داشت. در این قسمت به برخی از مهم‌ترین این موارد، اشاره کوتاهی می‌کنیم:

  • سعی کنید یک الی دو روز قبل از انجام آزمایش غربالگری پاپ ، رابطه جنسی نداشته باشید.
  • استفاده از تامپون، دوش واژینال و دئودرانت واژینال، 2 روز قبل از انجام این آزمایش پیشنهاد نمی‌شود.
  • کرم‌ها، شامپوها، شیافت و به طور کلی تمامی داروهای واژینالی را 2 روز پیش از انجام آزمایش غربالگری پاپ استفاده نکنید.
  • در هنگام آزمایش، آرامش خود را حفظ کنید تا پزشک شما به بهترین شکل ممکن و با تمرکز کامل، این آزمایش را انجام دهد.

تشخیص بیماری‌های ژنتیکی جنین با تست پاپ اسمیر در بارداری

گاهی اوقات برخی از مشکلات ژنتیکی جنین، باعث سقط آن می‌گردد. در چنین شرایطی ممکن است پزشک برای بررسی‌های کامل‌تر، نسبت به انجام تست پاپ اسمیر بعد از سقط، اقدام نماید.

این موضوع می‌تواند در بارداری‌های بعد به مادران کمک فراوانی نماید. اما شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که انجام تست پاپ اسمیر در بارداری نیز می‌تواند به تشخیص زود هنگام بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی جنین کمک فراوانی نماید.

یافته‌های جدید محققان نشان دهنده آن است که حتی اگر مادران یک روز زودتر نسبت به انجام تست غربالگری پاپ در هفته‌های ابتدایی بارداری اقدام نمایند، می‌توان به سرعت بیماری‌ها و اختلالات ژنتیکی را تشخیص داد. بسیاری از این بیماری‌ها، در همان دوران بارداری قابل درمان هستند، به شرطی که زود تشخیص داده شوند.

با وجود این که این روزها شیوه‌های مدرن و پیشرفته‌ای برای تشخیص بسیاری از اختلالات ژنتیکی وجود دارد، اما همچنان غربالگری پاپ به عنوان یک آزمایش دقیق و قابل قبول در این زمینه مطرح می‌باشد.

محققان عقیده دارند اگر مادر در هفته‌های پنجم تا نوزدهم بارداری، برای تست غربالگری پاپ اقدام نماید، می‌توان از سلول‌های جفت نمونه گیری نمود و سلول‌هایی که حاوی DNA جنین هستند را شناسایی کرد. پس از انجام این کار، ژنوم سلول‌ها با دقت مورد آنالیز قرار گرفته و هر نوع بیماری و اختلال احتمالی، به سرعت تشخیص داده می‌شود.

پزشکان عقیده دارند اگر بتوان در هفته پنجم بارداری، ژنوم جنین را بررسی نمود، تاثیر شگفت انگیزی بر روی تولد یک نوزاد سالم ایفا می‌کند و این موضوع از طریق آزمایش غربالگری پاپ ، قابل انجام است.

انجام آزمایش پاپ اسمیر به چه کسانی توصیه می‌شود؟

همان گونه که تاکنون اشاره کردیم، تست پاپ اسمیر، یکی از مهم‌ترین آزمایشاتی است که سلامتی خانم‌ها را تضمین می‌نماید. بنابراین باید در زمان مورد نظر، نسبت به انجام آن اقدام نمود و از آن غافل نشد. و اما انجام غربالگری دهانه رحم، به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

  1. تمامی زنان متاهل، برای اطمینان از سلامت رحم خود باید این تست را انجام دهند.
  2. زنانی که در سنین 21 تا 29 سال هستند، باید طبق نظر پزشک خویش، نسبت به انجام این آزمایش اقدام نمایند.
  3. زنان 30 تا 65 ساله نیز اگر تا پیش از این آزمایش HPV و غربالگری پاپ آن‌ها منفی بود، باید هر 3 الی 5 سال یکبار تست غربالگری پاپ را انجام دهند.
  4. تست پاپ اسمیر در بارداری نیز به تشخیص پزشک متخصص و برای بررسی برخی از بیماری‌های احتمالی مادر و جنین توصیه می‌گردد.
  5. انجام تست پاپ اسمیر بعد از سقط جنین، برای بررسی‌های بیشتر در مورد علل سقط و جلوگیری از بروز این مشکل در بارداری‌های بعدی، انجام می‌پذیرد.
  6. افرادی که به بیماری‌های ضعف دستگاه ایمنی مانند ایدز یا زگیل تناسلی مبتلا هستند، باید به صورت قطعی نسبت به انجام این آزمایش اقدام کنند.
  7. کسانی که به سرطان مبتلا بوده و تحت شیمی درمانی قرار دارند و یا بیمارانی که عمل پیوند عضو را انجام داده‌اند، بیش از سایرین باید نسبت به انجام آزمایش غربالگری پاپ حساس باشند.

فواید آزمایش پاپ اسمیر قبل از بارداری

تا اینجای مطلب، در مورد مزایای تست پاپ اسمیر در بارداری برای شما عزیزان نکات مهمی را مطرح کردیم. حال می‌خواهیم به این موضوع اشاره کنیم که آیا انجام این آزمایش در قبل از بارداری نیز فوایدی به همراه دارد؟

یکی از سوالاتی که برخی از خانم‌ها از همدیگر می‌پرسند این است که: آیا بارداری بعد از غربالگری پاپ ممک است؟ این افراد با مطرح کردن چنین پرسشی، قصد دارند در زمینه فواید و یا عوارض غربالگری پاپ قبل از بارداری، اطلاع پیدا کنند.

در پاسخ به سوال مطرح شده مبنی بر این که “کیا بعد از پاپ اسمیر باردار شدن؟” باید بگوییم این موضوع برای اغلب خانم‌ها رخ داده و بسیار هم مفید بوده است.

زیرا با انجام آزمایش غربالگری پاپ قبل از بارداری، می‌توان بسیاری از بیماری‌های دهانه رحم، بیماری‌های مقاربتی، عفونت‌های زنان و تغییرات احتمالی در جهت بروز بیماری سرطان دهانه رحم را بررسی نمود. این موضوع در نهایت باعث سلامت مادر و جنین در دوران بارداری می‌گردد.

ذکر این نکته بسیار ضروری است که تست پاپ اسمیر بعد از سقط جنین نیز، می‌تواند از بروز مجدد این اتفاق جلوگیری به عمل آورد.

با تست پاپ اسمیر در بارداری چه چیزهایی مشخص می‌شود؟

با انجام تست پاپ اسمیر در بارداری، قبل و یا بعد از آن، می‌توان به تشخیص دقیق و کاملی در مورد بسیاری از بیماری‌ها دست پیدا کرد. همچنان با ما همراه باشید تا به برخی از این بیماری‌ها اشاره کنیم:

  • با انجام این تست، می‌توان خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را تا 80 درصد کاهش داد. بنابراین از آن برای غربالگری سرطان دهانه رحم استفاده می‌نمایند.
  • پاپ اسمیر تغییرات پیش سرطانی دهانه رحم را به خوبی مشخص نموده و به پزشک کمک می‌کند تا با تشخیص به موقع و بهره‌گیری از درمان موثر، از پیشرفت این بیماری جلوگیری به عمل آورد.
  • تست پاپ به تشخیص عفونت‌های دهانه رحم و واژن کمک فراوانی می‌نماید.
  • با انجام این آزمایش می‌توان نسبت به بروز بیماری‌هایی جنسی مانند زگیل تناسلی و عفونت‌های ویروسی HPV مطلع شد.
  • تست پاپ اسمیر بعد از سقط جنین، باعث یافتن علت سقط شده و از بروز آن تا حدود زیادی جلوگیری به عمل می‌آورد.
  • تست پاپ در بارداری، جنین را از قرار گرفتن در معرض انواع بیماری‌ها در امان نگه می‌دارد.
  • انجام آزمایش پاپ در هفته‌های ابتدای بارداری، باعث نمایان شدن بسیاری از اختلالات ژنتیکی جنین می‌گردد.

کاهش عوارض تست پاپ اسمیر در بارداری

همان گونه که تاکنون اشاره کردیم، تست پاپ اسمیر در بارداری اگر به درستی انجام پذیرد، هیچ خطری برای مادر و جنین به همراه ندارد.

حتی خونریزی بعد از پاپ اسمیر (اگر در حد و اندازه لکه بینی ساده باشد) عارضه خاصی به وجود نمی‌آورد. تنها مشکلی که ممکن است برای خانم‌ها پس از انجام این آزمایش به وجود آید، این است که اندکی درد و ناراحتی در رحم خود احساس نمایند.

برای کاهش این عوارض، راه حل‌های زیر می‌تواند به شما کمک فراوانی نماید:

  1. در طول انجام آزمایش غربالگری پاپ ، عضلات لگن خود را کاملاً شل کنید و هیچ استرس و اضطرابی به خود راه ندهید.
  2. اسپکولوم‌هایی که پزشک برای معاینه در جهت انجام پاپ اسمیر استفاده می‌نماید، دارای اندازه‌های مختلفی هستند. شما می‌توانید از پزشک خود بخواهید که از اندازه‌های کوچک اسپکولوم برای انجام این آزمایش استفاده نماید.
  3. اگر در هنگام انجام آزمایش غربالگری پاپ ، هر نوع درد غیر عادی را احساس کردید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
  4. اگر درد و نارحتی شما زیاد بود، می‌توانید با مشورت پزشک خود، از داروهای مسکن ساده استفاده نمایید.

نکاتی ضروری قابل توجه قبل، هنگام و بعد از تست پاپ اسمیر در بارداری

تست غربالگری پاپ ، یکی از آزمایشات مهمی است که انجام آن برای تمامی خانم‌های زیر 65 سال واجب و ضروری است. آزمایش غربالگری پاپ بعد از سقط و در بارداری و… می‌تواند سلامتی رحم خانم ها را تضمین نماید.

برای این که بتوان از انجام این آزمایش به نتایج کامل و دقیقی دست یافت و در هنگام انجام آزمایش درد و نارحتی را احساس نکرد، باید به موارد مهمی دقت نمود. در این قسمت به برخی از مهم‌ترین فاکتورهایی که قبل، هنگام و بعد از تست پاپ باید به آن توجه کنید اشاره می‌نماییم:

  • قبل از انجام تست پاپ

برای اطمینان از این که نتایج به دست آمده در اثر آزمایش غربالگری پاپ کاملاً صحیح باشد، باید دو روز قبل از انجام آن، از برقراری هر نوع رابطه جنسی خودداری نمایید. همچنین مصرف برخی از داروهای واژینال و مواد بهداشتی مخصوص واژن مانند ژل، کرم و… ممکن است بر روی نتایج نهایی آزمایش تاثیر گذار باشند.

معمولاً پزشکان عقیده دارند قبل از انجام این آزمایش، تنها یک دوش و تمیز کردن عادی با استفاده از آب و صابون کافی است. فراموش نکنید که اگر قصد انجام تست پاپ اسمیر بعد از سقط را دارید، حتماً پزشک خود را در مورد زمان و علت سقط جنینی که داشته‌اید، مطلع نمایید.

  • هنگام انجام تست پاپ

همان‌گونه که می‌دانید تست پاپ اسمیر در بارداری و یا قبل و بعد از آن، در مطب پزشک و توسط متخصص زنان و زایمان انجام می‌شود. انجام این تست تنها چند دقیقه کوتاه زمان می‌برد و بسیار ساده و آسان است. بنابراین به خود استرس راه ندهید و تنها کارهایی که پزشک از شما می‌خواهد را انجام دهید.

در هنگامی که پزشک با استفاده از اسپکولوم، اقدام به باز کردن دهانه رحم می‌نماید، ممکن است اندکی فشار و درد در لگن خود احساس نمایید که کاملاً طبیعی است. پس از آن نمونه برداری انجام می‌شود که به هیچ عنوان دردناک نیست و آسیبی برای مادر و جنین به همراه نمی‌آورد.

  • پس از انجام تست پاپ

بعد از آن که تست غربالگری پاپ انجام شد، شما می‌توانید به راحتی به انجام امور عادی و روزانه خود بپردازید. در این زمان، پزشک نمونه دهانه رحم را درون محفظه‌ای قرار داده و برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه ارسال می‌نماید.

اگر پس از انجام این آزمایش با خونریزی بعد از غربالگری پاپ مواجه شدید و به نظر شما غیر عادی و زیاد آمد، حتماً پزشک خود را از این موضوع مطلع نمایید.

تست پاپ اسمیر هر چند سال یکبار انجام می‌شود؟

انجام تست پاپ اسمیر در بارداری یا در سایر مواقع، برای اطلاع از سلامت رحم واجب و ضروری است. ممکن است برای برخی از خانم‌ها این سوال به وجود آید که تست پاپ هر چند سال یکبار باید انجام شود؟

در پاسخ باید بگوییم این موضوع به سن، سابقه بیماری و برخی دیگر از پارامترها بستگی دارد. زمان دقیق انجام این تست، برای هر شخصی توسط پزشک معالج او تعیین می‌گردد.

به طور کلی، بازه زمانی تست پاپ اسمیر برای خانم‌ها به شرح زیر است:

  • افرادی که در سن 21 تا 29 سال هستند، باید به صورت سالیانه و در صورت عدم وجود مشکل، هر 3 سال یکبار این آزمایش را انجام دهند.
  • خانم‌هایی که در سنین 30 تا 65 سالگی هستند، باید طبق مشورت با پزشک خویش، هر 3 الی 5 سال یکبار نسبت به انجام این آزمایش اقدام نمایند.
  • پس از سن 65 سالگی، برای توقف و عدم انجام آزمایش غربالگری پاپ ، باید با پزشک مشورت نمود و تحت نظر او انجام این آزمایش را متوقف نمود؛ زیرا دیگر ضرورتی برای تست پاپ وجود ندارد.
  • تست پاپ اسمیر در بارداری، معمولاً در هفته‌های اول و بر طبق نظر پزشک انجام می‌شود.

علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، برخی از خانم ها باید به صورت مکرر برای انجام تست غربالگری پاپ مراجعه نمایند. این افراد کسانی هستند که به بیماری‌های ضعف سیستم ایمنی، سرطان و HIV  مثبت مبتلا هستند. البته اگر تست غربالگری پاپ نشان دهنده نتایج غیر طبیعی باشد، ممکن است پزشک انجام آن را برای دو یا چند بار تجویز نماید.

مهم ترین علل خونریزی بعد از پاپ اسمیر

در برخی از موارد، افرادی که نسبت به انجام تست غربالگری پاپ اقدام می‌نمایند، پس از انجام آزمایش متوجه خونریزی یا لکه بینی در خود می‌شوند. باید بگوییم در اکثر اوقات، این موضوع جای نگرانی ندارد و به مرور زمان از بین می‌رود.

به طور کلی شیوه انجام این آزمایش به گونه‌ای است که ممکن است باعث تحریک رگ‌های خونی رحم شده و باعث ایجاد خونریزی بعد از انجام غربالگری پاپ شود. در ادامه مطلب، برخی از مهم ترین دلایل خونریزی بعد از پاپ اسمیر را با هم بررسی می‌نماییم.

  • بارداری

معمولاً در دوران بارداری، جریان خون در رگ‌های رحم، بیش از پیش افزایش پیدا می‌کند. بنابراین اگر با این شرایط اقدام به انجام تست پاپ در بارداری نمایید، ممکن است با خونریزی خفیفی مواجه گردید.

هر چقدر جنین در شکم مادر رشد می‌نماید، وزن جنین باعث ایجاد فشار بر دهانه رحم می‌گردد و موجب بروز خونریزی بعد از غربالگری پاپ می‌شود. برای جلوگیری از ایجاد این مشکل، به شما پیشنهاد می‌کنیم (در صورت نیاز) در هفته‌های اول نسبت به انجام تست پاپ اسمیر در بارداری اقدام نمایید.

فراموش نکنید که لکه بینی و خونریزی پس از غربالگری پاپ در دوران بارداری، نشانه سقط جنین نیست و نباید باعث نگرانی شما شود؛ اما در صورتی که این خونریزی ادامه‌دار بود، برای کسب اطمینان از سلامت جنین خود، به پزشک مراجعه نمایید.

  • سوزش دهانه رحم

گاهی اوقات برداشتن نمونه کوچکی از سلول‌های دهانه رحم، می‌تواند باعث ایجاد تحریک و سوزش در دهانه رحم گردد. علاوه بر این، اگر رگ‌های خونی دهانه رحم حساس باشند، ممکن است در هنگام معاینه دچار آسیب جزئی شوند.

در چنین شرایطی احتمال بروز خونریزی بعد از پاپ اسمیر وجود دارد. این موضوع نیز اصلاً نگران کننده نیست و پس از گذشت چند روز، خود به خود متوقف می‌گردد.

  • قاعدگی

اگر در زمانی غیر از بارداری، اقدام به انجام این آزمایش نمایید، باز هم ممکن است با خونریزی بعد از غربالگری پاپ اسمیر مواجه گردید. اگر تنها چند روز به شروع قاعدگی شما مانده باشد و در این زمان برای انجام این تست به پزشک مراجعه کنید، پس از آن با لکه بینی خفیفی روبرو خواهید شد.

در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که اگر احساس کردید هر نوع خونریزی پس از انجام این آزمایش به طرز غیر معمولی ادامه دارد و یا به همراه آن در رحم خود درد و نارحتی احساس می‌کنید، حتماً موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

تست پاپ اسمیر بعد از سقط

گاهی ممکن است پزشک متخصص پس از سقط جنین برای ریشه یابی علت سقط جنین بانوان انجام تست غربالگری پاپ را ضروری بداند، برای انجام تست پاپ اسمیر بعد از سقط ضروری است زمانی مراجعه نمایید که خونریزی و لکه بینی شما کاملاً از بین رفته باشد و دیگر شاهد ترشحی نباشید.

به عبارتی بافت نمونه برداری شده در این آزمایش به هیچ وجه نباید خونی باشد و از همین رو انجام تست بلافاصله بعد از سقط امکان پذیر نیست.

چه کسانی بعد از پاپ اسمیر باردار شدن

انجام تست غربالگری پاپ پیش از بارداری به دلیل خفظ سلامت جنین و مادر در حین بارداری باشد. چرا که در صورت احتمال وجود مشکلاتی چون و سرطان دهانه رحم، بیمارهای مقاربتی احتمالی و یا حتی احتمال وجود تغییر پیش سرطانی سلول‌های رحم این موارد همگی می‌توانند بواسطه تست پاپ مشخص شده و به بانوان کمک کنند پیش از اقدام برای بارداری نسبت به درمان یا رفع این مشکلات اقدام نمایند.

بنابراین این پرسش که کیا بعد از پاپ اسمیر باردار شدن صرفاً بر ضرورت انجام این تست در تعیین سلامت جنین دلالت دارد.

سخن پایانی

از این که تا اینجای مطلب با ما همراه بودید، از شما بسیار سپاسگزاریم. ما در این مقاله سعی کردیم به مهم‌ترین نکات تست پاپ در بارداری اشاره نماییم. همچنین در مورد پارامترهایی مانند لزوم انجام این آزمایش، شیوه و عوارض احتمالی انجام آن، برای شما سخن گفتیم.

علاوه بر این به سوالاتی مانند کیا بعد از پاپ اسمیر باردار شدن؟ علت خونریزی بعد از پاپ اسمیر چیست؟ و چرا باید نسبت به انجام آزمایش پاپ اسمیر بعد از سقط اقدام کنیم؟ پاسخ دادیم. امیدواریم قدمی هر چند کوچک، در جهت رفع نگرانی‌های شما و ایجاد آگاهی در زمینه انجام تست پاپ اسمیر در بارداری برداشته باشیم.

فراموش نکنید که در این دوران، هیچ چیزی مهم‌تر از سلامتی شما و جنین نیست. بنابراین در صورتی که پزشک نسبت به انجام این تست، بررسی‌های لازم را انجام داده و آن را به شما تجویز کرده است، در انجام آن هیچ تردیدی به خود راه ندهید