تست سرطان رحم

یکی از بیماری‌های نگران کننده زنان که امروزه طیف وسعی از زنان را به خود درگیر ساخته ریسک کنسر دهانه رحم است که به طور معمول در اثر عفونت پاپیلومای انسانی و با تغییر در سلول‌های دهانه رحم و ایجاد بدخیمی‌ها احتمال بروز آن گسترش یافته است. غربالگری تست سرطان رحم معمولا بخشی از معاینه سلامت زنان است که در قالب دو آزمایش تست پاپ اسمیر و HPV مطرح می‌شود.

تست سرطان رحم چیست؟

شاید یکی از مهمترین مسائلی که در خصوص سرطان رحم وجود داشته باشد شناخت مناسب‌ترین روش آزمایش سرطان رحم است. هر دو تست پاپ اسمیر و HPV برای غربالگری سرطان یا کنسر دهانه رحم موسوم به سرویکس  استفاده می شود.

تست پاپ اسمیر به منظور بررسی وجود هر گونه سلول های پیش سرطانی غیرطبیعی در سرویکس یا شناسایی هر گونه شواهدی مبنی بر کنسر دهانه رحم انجام می شود.

از سوی دیگر آزمایش HPV به طور معمول برای بررسی احتمال وجود ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV، ویروسی است که قادر به ایجاد سرطان سرویکس است.

در طول تست پاپ اسمیر، به طور معمول برای باز کردن واژن و در دید قرار گرفتن دهانه رحم از ابزاری پلاستیکی یا فلزی استفاده می‌شود. در مرحله بعد، از برسی نرم جهت نمونه گیری از سلول های سرویکس استفاده خواهد شد. در چنین شرایطی پزشک یا تکنسین آزمایشگاه نمونه برداشته شده از دهانه رحم بیمار را برای انجام آزمایشات بیشتر به آزمایشگاه می فرستد. در صورت مشاهده هر مورد غیرطبیعی در این نوع تست اقدامات لازم از سوی پزشک متخصص زنان و زایمان به بیمار مشکوک ارائه خواهد شد.

آزمایش پاپ اسمیر به طول معمول دردناک نیست، با این حال احتمال آن وجود دارد که در طول آزمایش احساس درد و ناراحتی کنید.

دستورالعمل‌های ضروری برای آزمایش سرطان رحم چیست؟

دستورالعمل های ضروری برای تست غربالگری کنسر سرویکس شامل موارد ذیل خواهد بود:

انجمن پزشکان متخصص زنان و زایمان توصیه می‌کنند که آن دسته از زنانی که در بدو تولد در مواجه با  متوسط ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند، از سن 21 سالگی غربالگری تست سرطان رحم را انجام دهند.

  1. در صورتی که بین 21 تا 29 سال سن دارید:

  • چنانچه رنج سنی شما بین 30 تا 65 سال باشد، ضروری است یکی از این دستورالعمل های ذیل را دنبال کنید:

  • ضروری است هر 3 سال یکبار تست پاپ اسمیر را انجام دهید.

  • یا هر 5 سال یکبار آزمایش غربالگری پاپ اسمیر را همراه با آزمایش غربالگری HPV انجام دهید.

  • و یا هر 5 سال یکبار می‌توانید آزمایش غربالگری HPV انجام دهید.

  • چنانچه رنج سنی شما در حال حاضر بالای 65 سال است:

چنانچه دستورالعمل های غربالگری را از ابتدا دنبال کرده باشید، نیازی به انجام این تست ندارید.

چنانچه در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا به کنسر سرویکس هستید، با تکنسین خود در مورد انجام بیشتر غربالگری صحبت کنید.

علت اهمیت انجام تست سرطان رحم چیست؟

به طور معمول برای تبدلی شدن تغییرات درجه بالا در سلول های دهانه رحم به 3 تا 7 سال زمان نیاز است. احتمالاً غربالگری این تغییرات را پیش از تبدیل شدن به سرطان تشخیص میدهد.

 از سوی دیگر تست غربالگری، تغییرات درجه پایین زنان را مورد ارزیابی بیشتر قرار می‌دهد تا ببیند آیا این سلول ها به حالت عادی باز می گردد یا خیر. از سوی دیگر زنانی که در تست خود شاهد تغییرات درجه بالا هستند باید برای حذف این سلول‌ها تحت درمان قرار گیرند.

در حقیقت غربالگری آزمایش سرطان رحم پیش از بروز علائم خاص در زنان وجود سرطان را مورد بررسی قرار می‌دهد. این تست غربالگری قادر به یافتن سلول‌های پیش سرطانی و سرطانی در مراحل اولیه است.

زمانی که وجود بافت غیرطبیعی یا سلول‌های سرطانی در مراحل اولیه کنسر داخل سرویکس پیدا شود، به احتمال بسیار درمان آن به مراتب ساده تر خواهد بود. حال آنکه در صورت پدیداری و مشاهده علائم، احتمال آن وجود دارد که سرطان شروع به گسترش کرده باشد.

بواسطه این تست پزشکان در تلاشند تا تشخیص دهند کدام گروه از افراد بیشتر مستعد ابتلا به انواع خاصی از سرطان خواهند بود. از سوی دیگر آنها با بررسی اموری که افراد انجام خواهند داد تا ببینند آیا این موارد منجر به ابتلا به سرطان رحم در افراد مستعد می شوند یا خیر.

چنین اطلاعاتی به پزشکان در تعیین اینکه کدام گروه از افراد باید بیشتر مورد غربالگری کنسر سرویکس قرار بگیرند کمک کرده و مشخص می‌کند کدام گروه از آزمایش های غربالگری می‌بایست مورد ارزیابی قرار گرفته و این آزمایش ها برای نتیجه گیری بهتر چندین بار باید تکرار شوند.

بسیار ضروری است این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که در صورت پیشنهاد آزمایش غربالگری توسط متخصص زنان برای شما، این مسئله لزوماً به معنای تائید ابتلای شما به سرطان سرویکس نخواهد بود. باید بگوییم آزمایش های غربالگری سرطان رحم تحت شرایطی انجام خواهد شد که فرد فاقد علائم سرطان باشد.

در صورتی که نتایج آزمایش غربالگری غیرطبیعی باشد، احتمال آن وجود دارد که بیمار نیازمند انجام آزمایشات غربالگری بیشتری باشد تا ابتلای به سرطان در آنها تائید یا رد شود. به این دسته از تست‌ها، آزمایشات تشخیصی گویند.

به طور معمول کنسر دهانه رحم به تدریج و با گذر زمان ایجاد می شوند. پیش از پیدایش سرطان در سرویکس بیمار، ابتدا سلول‌های دهانه رحم دچار تحولاتی می‌شوند که عموماً بدخیم بوده و به دیسپلازی شناخته می‌شوند. در طی این تغییرات صورت گرفته در سرویکس سلول‌هایی در بافت دهانه رحم پدیدار می‌شوند که طبیعی نیستند.

با گذر زمان این سلول‌های پیش سرطانی شروع به رشد کرده و در لایه‌های عمیق‌تر سرویکس و نواحی اطراف آن گسترش می‌یابند.

 

نکاتی حائز اهمیت در خصوص تست سرطان رحم

  • آزمایش‌های مخصوص غربالگری سرطان معمولا زمانی که فرد فاقد علائمی خاصی است، برای تشخیص احتمال انواع مختلف سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • مطالعات صورت گرفته در خصوص آزمایش غربالگری سرطان دهانه رحم به وضوح بیانگر این مطلب است که چنین آزمایشاتی به شکل معنادار در کاهش تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری نقش دارند.

  • عموماً برای غربالگری کنسر سرویکس از تست پاپ اسمیر استفاده می شود.

  • پس از بدست آمدن نتایج قطعی مثبت از تست پاپ اسمیر، احتمال آن وجود دارد که انجام تست HPV توصیه شود.

  • ممکن است برای غربالگری قطعی سرطان سرویکس همزمان با آزمایش HPV برای ورد تست پاپ نیز انجام شود.

  • ممکن است نمونه گیری ضروری برای تست HPV از سوی خود فرد انجام شود.

  • غربالگری آزمایش سرطان رحم در آزمایشات بالینی در حال بررسی هستند.

خطرات مرتبط با غربالگری تست سرطان رحم چیست؟

تصمیم گیری در خصوص انجام غربالگری سرطان رحم می تواند به میزان قابل توجهی دشوار باشد. انجام کلیه تست های غربالگری سرطان مفید نیستند و بیشتر آنها خطراتی برای بیماران در پی دارند. پیش از انجام هر نوع آزمایشی، ممکن است خواهان مشورت با پزشک خود در خصوص این آزمایشات باشید.

آگاهی از خطرات مرتبط با این آزمایش و اثبات این نکته که خطر مرگ ناشی از سرطان بواسطه چنین
آزمایشاتی قابل کاهش است یا خیر بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

به طور مشخص خطرات مرتبط با غربالگری شامل موارد زیر خواهد بود:

  • احتمال انجام آزمایشات تکمیلی غیر ضروری

در زنانی که سنی کمتر از 21 سال دارند،  انجام غربالگری سرطان رحم به کمک تست پاپ اسمیر به احتمال بسیار شواهدی از تغییرات غیر سرطانی در سلول‌های دهانه رحم را مشخص می‌سازد. این شواهد احتمالاً منجر به اقدام برای آزمایش‌های تکمیلی غیرضروری و درمان خواهد شد.

به بیانی ساده‌تر باید بگوییم ریسک ابتلا به کنسر سرویکس در زنان با رنج سنی 21 بسیار ناچیز بوده و حتی ممکن است هر سلول غیرطبیعی به خودی خود حذف شده و از بین برود.

  • احتمال بدست آمدن نتایج منفی کاذب

ممکن است تحت شرایطی خاص با وجود ابتلای بیمار به سرطان سرویکس اما نتایج آزمایش طبیعی باشد و جواب آزمایش منفی کاذب شود. احتمال آن وجود دارد که زنی که طبق نتیجه آزمایش خود با وجود ابتلا به سرطان رحم و داشتن علائم مرتبط با سرطان به دلیل منفی شدن کاذب جواب آزمایش سرطان رحم خود برای درمان متقاعد نشده و آن را تعویق بیندازند.

  • احتمال بدست آمدن نتایج مثبت کاذب

در برخی مواقع نیز ممکن است با وجود عدم ابتلای فرد به کنسر دهانه رحم نتایج حاصل از تست سرطان رحم فرد غیرطبیعی بوده و فرد مشکوک به ابتلا به سرطان تلقی شود. از سوی دیگر باید بدانیم که برخی سلول های غیر طبیعی در سرویکس هیچگاه به سلول‌های سرطانی تبدیل نمی شوند.

در شرایطی که نتایج حاصل از تست پاپ اسمیر یک زن مثبت کاذب باشد (بدین معنی که با وجود عدم ابتلای حقیقی فرد به سرطان نتیجه آزمایش بیانگر وجود سرطان است)، این مسئله منجر به استرس و اضطراب بی‌رویه بیمار شده و معمولاً بیمار ممکن است برای تائید نتیجه آزمایش تست سرطان رحم و روش های بیشتری چون کولپوسکوپی، کرایوتراپی و .. را انجام دهند. این دسته از آزمایشات با بالابردن ریسک اثرات طولانی مدت روی باروری و بارداری زنان جوان تر ارتباط تنگاتنگ دارد.

از سوی دیگر آزمایش HPV بسیاری از عفونت‌ها در زنان کمتر از 30 سال را که منجر به دیسپلازی یا سرطان دهانه رحم نمی‌شوند را نیز تشخیص می‌دهد.

در صورت انجام آزمایش همزمان تست پاپ و تست HPV ، احتمال مثبت شدن کاذب نتیجه آزمایش بیشتر خواهد بود.

احتمال آن وجود دارد که پزشک متخصص در خصوص ریسک ابتلا به کنسر دهانه رحم و ضرورت انجام آزمایش های غربالگری به بیمار توصیه‌هایی ارائه دهد.

طبق مطالعات صورت گرفته تعداد موارد ابتلا به کنسر سرویکس و درصد مرگ و میر ناشی از سرطان سرویکس با تست سرطان رحم یا غربالگری پاپ اسمیر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. بسیاری از پزشکان انجام سالانه تست پاپ اسمیر را توصیه می‌کنند. طبق یافته‌های تازه پزشکان در صورت انجام تست پاپ و عدم نمایش سلول های غیرطبیعی یا سرطانی در نتایج حاصل از آزمایش، فرد می تواند تکرار تست پاپ را هر 2 تا 3 سال یکبار مجددا پیگیری کند.

از سوی دیگر آگاهی از این مطلب ضروری است که تست غربالگری پاپ اسمیر برای تشخیص ابتلای زنان گروه‌های ذیل به کنسر دهانه رحم محک مناسبی نیست:

  • زنانی که رنج سنی آنها کمتر از 21 سال است

  • زنانی که به دلیل ابتلا به برخی بیماری‌های غیر سرطانی، جراحی هیسترکتومی کامل (برداشتن رحم و سرویکس) انجام داده اند.

  • زنانی که رنج سنی آنها 65 یا بالاتر است و نتیجه حاصل از تست پاپ سلول های غیر طبیعی را نشان نمی دهند. بسیار غیرمحتمل است که چنین زنانی در آینده نتایج تست پاپ غیرطبیعی داشته باشند. تصمیم گیری در خصوص اینکه تست پاپ بهتر است هر چند وقت یکبار انجام شود باید با مشورت خود بیمار و پزشک صورت گیرد.

تست دهانه رحم چگونه انجام میشود؟

یکی از سوالات متداولی که معمولاً برای افراد مبتلا به سرطان سرویکس مطرح می‌شود آن است که تست دهانه رحم چگونه انجام میشود. در ادامه به مراحل انجام تست می‌پردازیم:

  1. پیش از انجام غربالگری کنسر دهانه رحم باید از کمر به پایین لباس‌هایتان را در بیاورید. یک ملحفه به شما داده می شود تا روی خود بیاندازید.

  2. احتمالاً پرستار از شما بخواهد با پاهای خمیده در حالی که کف پاها روی هم قرار گرفته و زانوها از هم  باز است روی تخت به پشت دراز بکشید. گاهی ممکن است در طول آزمایش نیاز  باشد وضعیت خود را تغییر دهید.

  3. پزشک ممکن است با قراردادن یک ابزار صاف و لوله ای شکل موسوم به اسپکولوم در واژن و استفاده از مقدار کمی از روان کننده بیمار را برای نمونه برداری آماده کند.

  4. پرستار برای آنکه دید بهتری روی سرویکس داشته باشد اسپکولوم را باز می کند.

  5. در مرحله بعد پرستار با بکارگیری یک برس نرم، نمونه کوچکی از سلول ها سطح دهانه رحم را برمیدارد تا برای آزمایشات لازم به آزمایشگاه بفرستد.

  6. در مرحله آخر پرستار با بستن اسپکولوم آن را از داخل واژن خارج کرده و شما را برای پوشیدن لباسهایتان تنها می‌گذارد.

حال که متوجه شدید تست دهانه رحم چگونه انجام میشود نوبت به تشخیص سرطان در خانه می‌رسد.

تشخیص سرطان رحم در خانه

همانطور که گفتیم سرطان سرویکس در طی رشد غیرطبیعی سلول های دهانه رحم بروز می‌کند و تشخیص سرطان رحم در خانه ممکن نیست. برخی از علائم سرطان دهانه از جمله خونریزی‌های غیرطبیعی از واژن که به طور معمول بصورت خونریزی های شدید و طولانی، نامنظم و حتی لکه بینی در دوران یائسگی فرد بروز میکند یکی از شایع‌ترین علائم سرطان است.

هرچند خونریزی شدید و غیرطبیعی رحم لزوماً به معنای کانسر رحم نیست؛ بلکه علامتی دال بر اهمیت مراجعه و بررسی زودهنگام  برای تشخیص سرطان می باشد.

در حقیقت تشخیص سرطان رحم در خانه به شکل قطعی وجود ندارد و ضروری است برای تشخیص صحیح سرطان در اسرع وقت برای انجام آزمایشات تشخیصی به مراکز درمانی مراجعه نمایید.

آزمایش خون سرطان رحم

حال که فهمیدیم تست دهانه رحم چگونه انجام میشود، نوبت به آزمایش خون می‌رسد. شمارش کامل خون آزمایشی است که بخشی از فرآیند تشخیصی برای هر سرطان یا بیماری محسوب می‌شود. آزمایش خون سرطان رحم میزان گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها را در خون نشان می دهد.

هرچند آزمایش خون به تنهایی به منظور تایید تشخیص سرطان سرویکس کافی نیست. با این حال، همچنان این آزمایش برای فرآیند کلی تشخیص حائز اهمیت است.

آزمایش خون سرطان رحم به پزشک در نحوه عملکرد صحیح اندام‌ها کمک می‌کند تا ببیند سرطان تا چه حد پیشرفت کرده و تصویری کلی از سلامتی شما به دست بیاورد. پزشکان می توانند از آزمایش خون در کنار سایر مواردی چون بیوپسی و کولپوسکوپی برای تشخیص سرطان دهانه رحم استفاده کنند.

در کل سرطان سرویکس برخلاف سرطان‌های دیگری چون سرطان های خون مانند لنفوم یا لوسمی به افزایش تعداد گلبول های سفید خون در آزمایش خون سرطان رحم منتهی نمی شود. با این حال بالا رفتن نسبت سلول های سرطانی به گلبول های سفید و پلاکت ها بیانگر پیشرفت سرطان دهانه رحم خواهد بود.

سوالات متداول

به منظور شناسایی تغییراتی در سلول های سرویکس که عامل ایجاد کننده سرطان هستند، غربالگری سرطان دهانه رحم انجام می شود. به طور معمول غربالگری شامل سیتولوژی سرویکس (موسوم به تست پاپ اسمیر)، آزمایش (HPV) یا هر دو خواهد بود. بیشتر زنان باید غربالگری را به طور منظم انجام دهند.

  • سرطان دهانه رحم چه زمانی بروز خواهد کرد؟

دهانه رحم در حقیقت دهانه ورودی واژن است که از لایه نازکی بافت متشکل از دو نوع سلول سنگفرشی و مخاط سرویکس پوشیده شده است.

سرطان زمانی روی می‌دهد که سلول‌های دهانه رحم به روشی غیرطبیعی و با گذر زمان، به شکلی غیرقابل کنترل رشد می‌کنند. سلول های سرطانی با حمله به عمق بافت سرویکس آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در موارد پیشرفته سرطان، امکان گسترش سلول های سرطانی به سایر اندام های بدن بوجود می‌آید.

  • عوامل ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم چیست؟

عفونت مداوم HPV، معمولاً در یک دوره 10 تا 20 ساله، بیشترین ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم را ایجاد می‌کنند. سیگار کشیدن بیشتر ریسک را جهت ابتلا به سرطان سرویکس در پی دارد، از جمله موارد دیگری که ریسک ابتلا به این بیماری را بالا می‌برد داشتن شرکای جنسی متعدد و سابقه دیسپلازی (رشد غیرطبیعی سلول) در دهانه رحم است.

آن گروه از زنانی که به دلیل مصرف برخی داروها و تزریق آنها از جمله استروئیدها یا انجام پیوند یا ابتلا به عفونت HIV سیستم ایمنی بسیار ضعیفی نیز بیشتر در معرض ریسک ابتلا به این بیماری هستند.

  • چه مدت طول می کشد تا سرطان سرویکس ایجاد شود؟

رشد و گسترش سرطان دهانه رحم زمانی بروز می‌کند که سلول های طبیعی در بخش زیرین رحم دچار جهش یا تغییر یا جهش می‌شوند. این گروه از سلول‌های جهش یافته ابتداً سلول‌های پیش سرطانی نامیده می شوند.

وقتی سلول‌های پیش سرطانی به شکلی غیرقابل کنترل رشد می‌کنند، احتمالاً با گسترش به بافت مجاور و سایر اندام‌های بدن و در صورت عدم درمان، احتمالاً تبدیل به توده یا تومور غیرخوشخیم و انواع بدخیمی‌ها خواهند شد.

اغلب پروسه تبدیل سلول های پیش سرطانی به بدخیمی‌ها و سلول‌های سرطانی سال ها به طول می انجامد. تشخیص سرطان دهانه رحم اغلب در زنان با رنج سنی 35 تا 55 سال رخ می‌دهد. به طور معمول بسیار غیرمحمل‌ است که سرطان دهانه رحم در زنان زیر 20 سال تشخیص داده شود، در حالی که تشخیص سرطان در زنان بالای 65 سال حداقل 20% است.

  • مهمترین عامل خطر در سرطان دهانه رحم چیست؟

عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) مهمترین عامل خطر برای ابتلا به سرطان دهانه رحم می‌باشد. این ویروس با ورود به سلول های دهانه رحم قادر به تغییر این سلول‌ها خواهد بود. برخی از انواع ویروس HPV با بیماری‌هایی چون سرطان دهانه رحم و همچنین سرطان واژن، آلت تناسلی، مقعد، دهان و گلو مرتبط هستند.

انواعی از ویروس  HPVکه احتمالاً عامل سرطان هستند به عنوان “انواع پرخطر” شناخته خواهند شد. انواع پرخطر این ویروس و سایر انواع HPV قادرند در طی فعالیت جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل شوند.

 ویروس پاپیلومای انسانی بسیار رایج است و آن دسته از افرادی که به لحاظ جنسی در طول زندگی خود فعال هستند ممگن است به عفونت HPV مبتلا شوند. عفونت HPV اغلب علائم خاصی ندارد و حتی برخی از افراد حتی نمی دانند به این ویروس آلوده‌اند.

  • علائم سرطان دهانه رحم چیست؟

معمولاً سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه هیچ علامت یا علائم خاصی ندارد. با این حال در صورت پیشرفت بیماری سرطان دهانه رحم علائمی که در بیمار مشاهده خواهد شد شامل خونریزی واژینال پس از برقراری رابطه جنسی، در حین پریود و یا بعد از دوران یائسگی خواهد بود.

در صورت تشدید و پیشرفت سرطان رحم ممکن است علائمی چون ترشحات سنگین آبکی و خونی از واژن که دارای بوی بدی هستند، پدیدار شود.

  • اگر نتیجه غربالگری غیرطبیعی باشد به چه معناست؟

نتایج غربالگری سرطان دهانه رحم در بسیاری از زنان غیرطبیعی است. نتایج غیر طبیعی غربالگری سرطان دهانه به معنای ابتلای فرد به سرطان نیست. به یاد داشته باشید که تغییرات موجود در سلول های دهانه رحم اغلب به خودی خود به حالت عادی بازمی گردد. حتی اگر  از بین نروند، اغلب سال‌ها زمان لازم است تا حتی تغییرات درجه بالای دهانه رحم به سرطان تبدیل شود.

در صورت غیرطبیعی بودن، به آزمایش‌های اضافی دیگری نیاز است تا مشخص شود که آیا تغییرات با درجه بالا یا سرطان واقعاً وجود دارد یا خیر.

 اگر نتایج تست سرطان رحم تکمیلی نیز نشان‌دهنده تغییرات با درجه بالا باشند، ممکن است لازم باشد برای حذف سلول‌های غیرطبیعی به درمان نیاز باشد.

  • رایج ترین روش های جراحی کدامند؟

رایج ترین تکنیک های جراحی سرطان دهانه رحم عبارتند از:

  • روش برداشتن حلقه الکتروسرژیکال (LEEP): این روش احتمالاً برای درمان کارسینوم سلول سنگفرشی یا سلول‌های غیرطبیعی شدیدی که در سطح دهانه رحم یافت می‌شوند، استفاده شود. در این روش جراحی پزشک جراح با کمک یک حلقه سیمی الکتریکی با بریدن لایه نازکی از بافت غیر طبیعی سلول‌های سرطانی را خارج می کند.

  • بیوپسی مخروطی: این روش جراحی احتمالاً برای درمان گروهی از زنان مبتلا به سرطان های دهانه رحم در مراحل اولیه که قصد حفظ توانایی خود برای باروری را دارند، استفاده می‌شود. در این روش جراحی، جراح با کمک چاقوی جراحی یا چاقوی لیزری یک تکه مخروطی شکل از بافت دهانه رحم را خارج می‌کند.

چنانچه حضور سلول های سرطانی در حاشیه بافت نموه گیری شده از سطح دهانه رحم شناسایی شود، احتمالاً به رویکرد درمان دیگری نیاز باشد.

  • هیسترکتومی رادیکال: در هیسترکتومی رادیکال پزشک جراح اقدام به برداشتن و حذف رحم، دهانه رحم، واژن فوقانی و بافت های اطراف آن می کند. در این شیوه جراحی جراح بدون دست زدن به تخمدان ها و لوله های فالوپ اقدام به درمان می‌کند، هرچند ممکن است بنا به دلایلی خاص اقدام به برداشتن این بخش‌ها نیز بکند.

  • تخلیه لگن: در مواقع نادر و در شرایطی که سرطان پیشرونده دهانه رحم حتی پس از اقدام به پرتودرمانی به سایر اندام های بدن گسترش بیابد، پزشک جراح ممکن است اقدام به برداشتن سایر ساختارهای لگنی (از جمله رحم، واژن، کولون تحتانی، رکتوم یا مثانه) نماید تا درمان به درستی و موثر واقع شود.

سخن  پایانی

در مقاله حاضر سعی کردیم در خصوص موارد متعددی از جمله تشخیص سرطان رحم در خانه، تست دهانه رحم چگونه انجام میشود و آزمایش خون سرطان رحم صحبت کردیم. هدف از غربالگری تست سرطان رحم، جلوگیری از توسعه سرطان مهاجم دهانه رحم است، که به طور ایده آل با شناسایی و درمان موثر تعداد زنان مبتلا به ضایعات پیش سرطانی را به حداقل برسانند. به منظور شناسایی چنین زنانی، آستانه آزمایش غربالگری برای ارزیابی بیشتر را می توان در تشخیص سیتولوژیک “ضایعه درجه بالا” تعیین کرد. ضروری است افرادی که مشکوک به ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند به منظور رد احتمال ابتلای خود به این معضل برای انجام آزمایش غربالگری ،  در اسرع وقت به یک مرکز تخصصی و یک پزشک متخصص زنان مراجعه نماید.