پماد عفونت واژن

پماد عفونت واژن

پماد عفونت واژن ؛ بهترین دارو جهت رفع عفونت باکتریایی و قارچی طبق تجویز پزشک عفونت واژن نوعی بیماری شایع میان زنان در سنین باروری است که به دلیل ‌عدم تعادل باکتری‌ها و مخمرهای موجود در واژن ایجاد می‌شود. عفونت قارچی، باکتریایی و تریکومونیازیس، انواع عفونت‌های واژن هستند که علل متعددی داشته و به روش‌های مختلفی درمان می‌شوند. استفاده از پماد عفونت واژن، از روش‌های درمان این بیماری است. انواع پمادهای ضدقارچ و ضدباکتری برای درمان عفونت‌های واژن موجود است و در این مقاله قصد داریم به معرفی آن‌ها و نکات مهم و اصولی در مصرف هر یک طبق نظر بهترین دکتر متخصص عفونت زنان در تهران بپردازیم.

وقت ویزیت
به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره عفونت واژن اکنون تماس بگیرید
برای رفع عارضه عفونت واژن اکنون تماس بگیرید

 

پماد عفونت واژن داخلی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

همانطور که قبلا ذکر شد، اغلب عفونت‌های واژن ناشی از عفونت‌های قارچی، باکتریایی یا انگلی هستند. پماد عفونت واژن داخلی برای درمان عفونت‌های قارچی و باکتریایی کاربرد دارد.
بسیاری از عفونت‌های دستگاه تناسلی را می‌توان بدون نسخه پزشک و به کمک پماد عفونت واژن داخلی، کرم‌ها یا شیاف‌های موجود در داروخانه‌ها، درمان کرد، به خصوص اگر مشکل عفونت واژن، بارها برای شما به وجود آمده باشد و علائم آن را تشخیص دهید.
کلوتریمازول، میکونازول، تیوکونازول، بوتوکونازول، و ترکونازول، انواع پماد عفونت واژن داخلی هستند که به صورت واژینال مورد استفاده قرار می‌گیرند و برای درمان عفونت‌های قارچی کاربرد دارند. مترونیدازول و کلیندامایسین دو پماد عفونت واژن داخلی پرکاربرد هستند که قابلیت استفاده برای درمان عفونت‌های باکتریایی واژن را دارند.
این داروها را می‌توان از داروخانه تهیه کرد و دستورالعمل استفاده از این پمادهای عفونت‌های واژن داخلی بر روی بسته‌بندی آن‌ها درج شده است. البته این نکته را در نظر داشته باشید، افرادی که اغلب به عفونت‌های واژن مبتلا می‌شوند یا دارای عفونت شدید هستند، ممکن است به یک داروی تجویزی نیاز داشته باشند و باید برای درمان بیماری خود به پزشک مراجعه کنند.
برخلاف عفونت‌های قارچی و باکتریایی که با پماد عفونت واژن داخلی، قابل درمان هستند، عفونت‌های انگلی با داروهای خوراکی درمان می‌شوند. تریکومونیازیس، نوعی عفونت انگلی است که از طریق تماس جنسی، منتقل می‌شود.
این بیماری در مراحل ابتدایی، علامت خاصی ندارد و معمولا به صورت ناآگاهانه به دیگران منتقل می‌شود. علائم این بیماری ممکن است پس از مدتی به صورت ترشحات رنگی یا سفید بدبو، سوزش ادرار و درد در هنگام رابطه جنسی پدیدار گردد.
درمان این بیماری معمولا با پماد عفونت واژن داخلی صورت نمی‌گیرد و آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی برای آن تجویز می‌شود. مترونیدازول یا تینیدازول، داروهایی هستند که پزشک برای درمان عفونت تریکومونیازیس تجویز می‌کند. مصرف یک دوز دارو به مدت ۵ تا ۷ روز، می‌تواند در درمان موثر باشد.

انواع پماد عفونت واژن زنان

انواع پماد عفونت واژن زنان و کرم‌های موجود در بازار، دارای خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی هستند. عفونت‌های قارچی واژن در اثر قارچی به نام کاندیدا آلبیکنز، ایجاد می‌شوند. این نوع عفونت اغلب با خارش و گاهی با ترشحات سفیدرنگ همراه است.
درمان این بیماری با انواع پماد عفونت واژن زنان، امکان‌پذیر است که معمولا نسبت به داروهای خوراکی از عوارض کمتری برخوردارند. پماد عفونت واژن بانوان با متوقف کردن رشد مخمرها و قارچ‌ها، به کاهش ترشحات واژنی، سوزش و خارش آن کمک می‌کند.
دوز مصرف پماد عفونت واژن بانوان و طول درمان آن، بستگی به نوع عفونت تحت درمان دارد. استفاده بیش از مقدار تجویز شده از پماد عفونت واژن زنان، باعث درمان سریعتر بیمار نمی‌شود، اما ممکن است عوارض جانبی را افزایش دهد.
عفونت‌های باکتریایی در اثر کاهش باکتری لاکتوباسیلوس که به طور معمول در واژن زنان وجود دارد، ایجاد می‌شود. این بیماری معمولا هیچگونه علائمی ندارد. متخصصان معتقدند که این عفونت از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود و سیگار کشیدن، امکان ابتلا به آن را افزایش می‌دهد.
استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک خوراکی و انواع پماد عفونت واژن بانوان در درمان این بیماری موثر است. افرادی که در طول ۱۲ ماه، بیش از ۳ بار به عفونت باکتریایی واژن مبتلا می‌شوند، لازم است که طول درمان خود را افزایش داده و به مدت ۳ الی ۶ ماه از پماد عفونت واژن زنان استفاده کنند تا به طور کامل بهبود یابند.

کلوتریمازول و کاربرد آن در درمان عفونت واژن

کلوتریمازول یک ضد قارچ آزول است که از رشد قارچ‌ها جلوگیری می‌کند. استفاده از پماد کلوتریمازول با اپلیکاتور، راحت‌ترین روش مصرف آن است.
در این روش، به پشت خوابیده و زانوهای خود را به سمت سینه بکشید. اپلیکاتور را از پماد پر کرده و آن را به آرامی در داخل واژن فشار دهید. در صورتی که در نواحی خارجی واژن، احساس خارش یا سوزش دارید، پماد کلوتریمازول را به مدت یک هفته، به صورت یک یا دو بار در روز بر روی محل مورد نظر بمالید.

پماد عفونت واژن میکونازول برای درمان عفونت‌های قارچی

میکونازول برای درمان عفونت‌های قارچی واژن استفاده می‌شود. میکونازول سوزش، خارش و ترشحات واژن را که ممکن است به دلیل عفونت ایجاد شود، کاهش می‌دهد. این دارو یک ضد قارچ آزول است که باعث توقف رشد مخمر (قارچ) می‌شود.
میکونازول واژینال به دو شکل (کرم یا قرص واژینال) عرضه می‌شود که گاهی نیز با یک کرم پوستی برای استفاده در ناحیه خارجی اطراف واژن همراه هستند. میزان مصرف پماد واژینال میکونازول براساس شدت عفونت، متغیر است.
این دارو اغلب به مقدار یک اپلیکاتور در روز و برای مدت زمان یک هفته، تجویز می‌شود. اگر در ناحیه خارجی واژن و اطراف آن، خارش یا سوزش دارید، کرم پوستی میکونازول را معمولاً دو بار در روز به مدت بیش از یک هفته، روی آن ناحیه بمالید.

بیشتر بدانید : عفونت واژن تاخیر پریود 

تیوکونازول چیست و چگونه مصرف می‌شود؟

تیوکونازول دارویی است که مانع رشد طیف وسیعی از مخمرها و قارچ‌ها می‌شود. دوز مصرف این دارو، بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ بیمار به درمان مشخص می‌شود. اما اغلب به صورت یک اپلیکاتور کامل (۵ گرم) از پماد ۵/۶ درصد در هنگام شب به صورت واژینال، تجویز می‌گردد.
تمام دستورالعمل‌های آماده‌سازی و استفاده از این پماد در بسته‌بندی آن موجود است. اگر در اطراف ناحیه خارجی واژن خارش یا سوزش دارید، می‌توانید مقداری پماد نیز به آن ناحیه بمالید. افراد مبتلا به دیابت، خانم‌های باردار، کسانی که آلرژی شدید دارند و کودکان زیر ۱۲ سال نباید از این دارو استفاده کنند. برخی عوارض جانبی مانند سردرد، التهاب، سوزش و خارش واژن ممکن است با مصرف این دارو ایجاد شود.

از پماد عفونت واژن بوتوکونازول چه می‌دانید؟

بوتوکونازول یک داروی ضدقارچ آزول، برای درمان عفونت‌های قارچی واژن است که سوزش، خارش و ترشحات واژن ناشی از عفونت را کاهش می‌دهد. این پماد، از مشتقات ایمیدازولی بوده که در درمان عفونت‌های قارچی دستگاه تناسلی ناشی از کاندیدا آلبیکنز موثر است.
دوز مصرفی این دارو معمولا به صورت یک اپلیکاتور پر از پماد (۵ گرم) به داخل واژن است. استفاده از این پماد برای زنان باردار در سه ماهه اول بارداری، ممنوع است ولی در سه ماهه دوم و سوم، منع مصرفی نداشته و می‌تواند تا شش روز مورد استفاده قرار گیرد. مصرف پماد بوتوکونازول ممکن است با عوارض جانبی همچون درد لگن و شکم، درد، تورم و تحریک واژن همراه باشد.

آشنایی با پماد ضدقارچ ترکونازول

ترکونازول یکی از مشتقات تریازول کتول است که عفونت‌های قارچی و مخمری دستگاه تناسلی را درمان می‌کند. مصرف این دارو، ممکن است با عوارض جانبی همچون سردرد، تب و لرز، دیسمنوره، دردهای شکمی و سوزش همراه باشد.
پماد ترکونازول با غلظت ۴/۰ درصد به صورت یک اپلیکاتور پر (حدود ۵ گرم) به مدت هفت شب در موقع خواب به داخل واژن تزریق می‌شود. دوز مصرفی این دارو با غلظت ۸/۰ درصد، یک اپلیکاتور به مدت سه شب می‌باشد.
به طور کلی، هر چه دارو غلیظ‌تر باشد، زمان مصرف آن کمتر می‌شود. به عنوان مثال، پماد واژینالی که بعد از نامش شماره ۷ وجود دارد، معمولاً به مدت ۷ روز استفاده می‌شود. اگر همان نام محصول دارای ۳ باشد، نسخه غلیظ‌تری از پماد واژینال خواهد بود و شما فقط به مدت ۳ روز به آن نیاز خواهید داشت.
همچنین ممکن است پزشک، یک کرم استروئیدی را برای چند روز به منظور کاهش التهاب شدیدتر، قرمزی و درد در دهانه واژن و بافت اطراف آن تجویز کند.
نکات مهم و اصولی که باید در هنگام استفاده از انواع پماد عفونت واژن ضدقارچ بدانید:

  • در هنگام استفاده از پماد، ناحیه مورد نظر را با یک شوینده ملایم و آب به خوبی شسته و کاملا خشک کنید.
  • قبل و پس از مصرف این دارو، دست‌های خود را تمیز بشویید.
  • از تماس این دارو به داخل دهان، چشم‌ها یا بینی خودداری کنید.
  • از این دارو به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید.
  • به یاد داشته باشید که هر روز در ساعات مشخصی از آن استفاده کنید.
  • مصرف دارو را تا پایان دوره درمان، به مقدار تجویز شده ادامه دهید، حتی اگر علائم بیماری، پس از شروع پماد ناپدید شوند. قطع زودهنگام دارو ممکن است باعث شود قارچ‌ها به رشد خود ادامه دهند که ممکن است منجر به عود عفونت شود.
  • در طول دوره درمان، از محصولات واژنی دیگر و دوش واژینال بپرهیزید.
  • اگر به داروهای ضدقارچی حساسیت دارید، قبل شروع درمان، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
  • اگر در طول درمان با آلرژی‌های شدید مواجه شدید، دارو را قطع کنید.
  • در صورت داشتن مشکلات کبدی، بیماری‌هایی مانند دیابت و ایدز یا ابتلای مکرر به عفونت‌های واژن، پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  • از مصرف این پمادها، در دوران بارداری اجتناب کرده و در صورت لزوم، حتما زیر نظر پزشک، مصرف کنید.
  • این داروها فقط برای درمان عفونت‌های قارچی واژن موثر است و برای سایر بیماری‌ها مانند عفونت‌های باکتریال، کاربردی ندارد.
  • اگر تب، لرز، علائم شبیه آنفولانزا، درد معده، یا ترشحات بدبو از واژن دارید، مصرف دارو را قطع کرده و فوراً با پزشک خود مشورت کنید.
  • به خاطر داشته باشید که در ساختار انواع پمادها، قرص‌های واژینال و شیاف‌ها ممکن است از روغن استفاده شود که می‌تواند به کاندوم و دیافراگم آسیب برساند. بنابراین، اگر نمی‌خواهید باردار شوید، باید از روش دیگری برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید یا در طول درمان، رابطه جنسی نداشته باشید.

چه زمانی باید با پزشک خود تماس بگیرید؟

  • اگر در مورد نسخه و نحوه مصرف دارو سؤالی دارید با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.
  • اگر پس از اتمام مصرف تمام داروهای خود طبق تجویز، علائم عفونت همچنان وجود داشت، به پزشک خود مراجعه کنید.
  • اگر در طول یک سال، چهار بار یا بیشتر به عفونت‌های واژن مبتلا شدید، به پزشک مراجعه کنید. این می‌تواند وضعیتی به نام «کاندیدیازیس عود کننده ولوواژینال» باشد. این بیماری، شایع نیست، اما در صورت ابتلا به آن، ممکن است تا ۶ ماه نیاز به مصرف یک داروی ضد قارچ، داشته باشید.
  • عفونت‌های مکرر قارچی می‌تواند نشانه‌ای از یک سویه مقاوم یا بیماری جدی‌تر، از جمله دیابت درمان‌نشده باشد. پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید مشکل چیست.

معروف‌ترین پمادها برای درمان عفونت واژن باکتریایی

عفونت واژن باکتریایی، در اکثر خانم‌ها ممکن است هیچگونه علائمی نداشته باشد. البته این بیماری گاهی نیز با علائمی مانند ترشحات رقیق سفید مایل به خاکستری، احساس خارش ویا حتی ترشحات بدبو همراه است. هرچند این بیماری، خطرناک نیست، اما می‌تواند عوارضی همچون زایمان زودرس، افزایش خطر ابتلا به عفونت‌های HIV، سوزاک و هرپس تناسلی را در پی داشته باشد.
تشخیص این گونه از عفونت‌های واژن، توسط پزشک متخصص و با انجام آزمایش ترشحات واژن و معاینات فیزیکی لگن، امکان‌پذیر است. درمان عفونت‌های واژن باکتریایی، معمولا با داروهای خاصی انجام می‌شود. مترونیدازول و کلیندامایسین دو پماد کاربردی در این زمینه هستند.

مترونیدازول و کاربرد آن در درمان عفونت واژن

مترونیدازول دارویی است که برای درمان عفونت باکتریایی واژن، کاربرد دارد. این دارو به صورت پماد واژینال یا قرص خوراکی در بازار موجود بوده، اما نوع واژینال آن نسبت به قرص‌های خوراکی از عوارض کمتری برخوردار است.
پماد مترونیدازول، نوعی آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های باکتریایی است. این دارو نیز با استفاده از اپلیکاتور، مستقیما به داخل واژن تزریق می‌شود. دوز مصرفی این دارو معمولا، یک اپلیکاتور پر، به مدت ۵ شب می‌باشد. در استفاده از این دارو باید نکاتی را مد نظر قرار داد تا از عوارض احتمالی آن جلوگیری شود:

  • قبل از استفاده از پماد مترونیدازول، به دستورالعمل روی دارو دقت کنید.
  • دارو را در طول دوره تجویز شده توسط پزشک به طور کامل مصرف کنید و توجه داشته باشید که‌عدم مصرف کامل، می‌تواند باعث ایجاد عفونت مقاوم نسبت به این پماد شود.
  • در صورت فراموش کردن مصرف در یک دوز، بلافاصله آن را مصرف کرده و هرگز دو دوز را با هم استفاده نکنید.
  • دارو را در معرض یخ‌زدگی، دما و رطوبت بالا قرار ندهید و آن را در دمای محیط نگهداری کنید.
  • در حین درمان با این دارو، از مصرف خوراکی‌های حاوی الکل بپرهیزید.
  • تا زمان درمان عفونت واژن، از پوشیدن لباس‌های چسبان خودداری کنید.
  • از تماس این دارو با چشم، بینی و دهان دوری کنید.

کلیندامایسین و کاربرد آن در درمان عفونت واژن

کلیندامایسین نیز یکی از انواع پماد برای درمان عفونت باکتریایی واژن به شمار می‌رود که دوره درمان آن از ۳ تا ۷ شب متوالی، قبل از خواب طول می‌کشد. در هنگام مصرف، واژن را با آب و صابون شسته و خشک کنید. سپس پماد را به صورت واژینال با استفاده از اپلیکاتور به داخل واژن تزریق کنید.
در هنگام استفاده از این دارو، این موضوع را در نظر داشته باشید که مواد موجود در پماد کلیندامایسین، مقاومت کاندوم را کاهش داده و باعث پارگی آن می‌شود. بنابراین در طول درمان با این پماد، از روش‌های دیگر برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید.
حدود ۸۰ درصد از افرادی که با مصرف دارو، بهبود می‌یابند، پس از گذشت چند ماه ممکن است دوباره به عفونت واژن باکتریایی مبتلا شوند. در اینصورت، پزشک معالج داروهای مترونیدازول و کلیندامایسین را به روشی متفاوت از درمان اولیه، تجویز می‌کند. مثلا اگر در دوره قبل از پماد عفونت واژن استفاده شده، بهتر است در درمان جدید، داروی خوراکی مورد استفاده قرار بگیرد.

قیمت پماد عفونت واژن

این روزها افزایش قیمت جهانی دارو از یک سو و افزایش نرخ داروی داخلی از سوی دیگر، قیمت‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. نوسانات قیمت ارز و نقش تحریم‌ها در کاهش واردات دارو، دو عامل موثر بر قیمت انواع داروها هستند. قیمت پماد عفونت واژن نیز از این موضوع مستثنی نبوده و پمادهای وارداتی نسبت به پمادهای تولید داخل از قیمت بالاتری برخوردارند.
اغلب این پمادها بسته به دوز مصرفی و تعداد روزهایی که توسط پزشک معالج تجویز می‌شود، به همراه اپلیکاتور عرضه می‌شوند که به شما کمک می‌کند، دوز مناسب را اندازه گیری کنید. بنابراین تعداد اپلیکتور موجود در بسته‌بندی دارو در قیمت پماد عفونت واژن موثر است.
پمادها بسته به میزان اثربخشی با درصدهای متنوعی تولید شده و در تیوب‌هایی با اوزان مختلف، بسته‌بندی می‌شوند. درصد پماد و وزن آن از دیگر عوامل مهمی هستند که قیمت پماد عفونت واژن را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
اغلب داروهای ضدقارچ و ضدباکتری از پوشش بیمه برخوردارند و معمولا قیمت بالایی ندارند. در ایران انواع پمادهای داخلی که برای عفونت واژن استفاده می‌شوند، تحت پوشش بیمه قرار دارند و همین مساله بر کاهش قیمت پماد عفونت واژن موثر است.
به طور کلی با توجه به آنچه گفته شد، نمی‌توان یک مقدار مشخص و ثابت برای قیمت پماد عفونت واژن ذکر کرد و معمولا قیمت‌ها، حتی در کوتاه‌مدت در حال نوسان هستند.
عفونت واژن نوعی بیماری است که حدود یک سوم زنان، اغلب در سن باروری آن را تجربه می‌کنند. این مشکل به دلیل‌عدم تعادل در باکتری‌ها و مخمرهای موجود در واژن، ایجاد می‌شود و انواع مختلفی دارد. استفاده از پماد عفونت واژن، یکی از روش‌های درمان این بیماری است که عفونت‌های قارچی و باکتریایی را از بین می‌برد.

وقت ویزیت
به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره عفونت واژن اکنون تماس بگیرید
برای رفع عارضه عفونت واژن اکنون تماس بگیرید

سخن پایانی

پماد عفونت واژن ، یک روش برای درمان عفونت واژن است و همواره زنان می‌توانند طیف وسیعی از داروها را بدون نسخه دریافت کنند. برخی از آن‌ها پمادهایی هستند که به داخل واژن تزریق می‌شوند. برخی دیگر شیاف یا قرص واژینال هستند که در واژن قرار می‌گیرند تا حل شوند. ما در این مطلب شما را با انواع عفونت‌های واژینال و پمادهای موثر در درمان آن، آشنا ساختیم و موارد احتیاطی را در مصرف هر کدام به تفصیل بیان کردیم. اما این نکته را همواره در نظر داشته باشید که برای عفونت‌های شدید و تکرارشونده، باید با یک پزشک حاذق مشورت کنید تا علت بیماری و درمان مناسب آن تشخیص داده شود. در این موارد مصرف خودسرانه دارو، می‌تواند عوارض جدی و جبران‌ناپذیری برای شما به همراه داشته باشد.