قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری

قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری

قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری؛ یکی از تجویزهای متخصص زنان برای درمان عفونت واژن ،همانطور که می دانید؛ تغییرات هورمونی و تضعیف سیستم هورمونی در دوران بارداری باعث بروز عوارض زیادی می شود. یکی از این مشکلات، ابتلا به عفونت هایی نظیر عفونت های قارچی و باکتریایی است. از داروهایی که برای عفونت واژن، پزشک ممکن است تجویز کند؛ قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری است. عفونت های واژن در این دوران نیز قابل درمان هستند و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. فقط باید توجه داشته باشید که درمان باید زیر نظر بهترین دکتر متخصص عفونت زنان در تهران انجام شود و پزشک با توجه به شرایط شما تشخیص بدهد که دوره درمان سفیکسیم 400 چند روز است.

 

وقت ویزیت
ارتباط با پزشک متخصص زنان در مرکز زنان ایران
برای رفع عارضه عفونت واژن اکنون تماس بگیرید

چرا مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری ضرورت دارد؟

یکی از تجویزهای متخصص زنان برای درمان عفونت واژن در دوران بارداری، می تواند آنتی بیوتیکی به نام سفکسیم 400 باشد. سفکسیم از آنتی‌بیوتیک‌هایی به شمار می رود که امکان دارد توسط متخصص زنان برای کاهش عوامل ایجادکننده عفونت برایتان در شرایط عادی و در دوران بارداری تجویز شود. با این وجود که به طور معمول، داروهای خوراکی در دوران بارداری برای بیمار تجویز نمی‌شوند تا مبادا خطری برای جنین ایجاد کنند؛ تجویز و مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری بسیار ضروری است.
به این علت که سایر درمان ها مانند لیزر نمی توانند در دوران بارداری قابل استفاده و کارآمد باشند. لزوم استفاده از قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری، همچنین به این علت است که در صورت عدم رسیدگی، عفونت واژن به رحم منتقل شده و برای مادر و جنین خطرات زیادی را ایجاد می کند.
بنابراین با تجویز قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری توسط یک متخصص زنان مجرب، نگران عوارض این دارو نباشید؛ زیرا مطالعات حیوانی انجام شده در این مبحث، شواهدی مبنی بر اختلال در باروری و آسیب به جنین، نشان نداده است. با این وجود در صورتی که دوز بالا و مصرف بیش از حد دارو برای مادر نیاز باشد، احتمال سقط جنین افزایش پیدا می کند.
همچنین اهمیت مراجعه به پزشک متخصص برای تجویز سفکسیم در بارداری، به این دلیل است که عفونت در بارداری اگرچه قابل درمان است، اما سهل انگاری در درمان آن خطرات زیادی به دنبال دارد. زایمان زودرس، وزن پایین نوزاد هنگام تولد، سقط جنین و همچنین ناهنجاری های مادرزادی، از جمله خطرات مربوط به بی‌توجهی و عدم مراجعه به متخصص زنان برای پیگیری درمان عفونت است.
بسیار توصیه می شود که مصرف سفیکسیم در بارداری باید زیر نظر یک متخصص زنان باتجربه انجام شود. لازم به ذکر است که مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری زمانی ضرورت دارد که فواید مصرف سفکسیم برای مادر بیشتر از خطرات آن باشد.
در این مطلب همراه ما باشید تا علاوه بر بحث در مورد قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری، اطلاعات مفیدی را در مورد قرص سفیکسیم برای عفونت ادراری در اختیار شما بگذاریم.

دوره درمان سفیکسیم 400 چند روز است؟

نکته ای که در مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری باید در نظر داشته باشید؛ توجه به این موضوع است که شرایط شما و پیشرفت بیماری تعیین می کند که چگونه قرص سفکسیم 400 را مصرف کنید. در واقع پزشک با در نظر گرفتن شرایط به شما می گوید که دوز مصرف دارو باید چطور باشد یا دوره درمان سفیکسیم 400 چند روز است.
علاوه بر توجه به دستورات پزشک، شما می بایست کاتالوگ و برچسب دارو را پیش از مصرف به خوبی مطالعه کنید. مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری به هیچ عنوان بیشتر یا کمتر از مقادیر تجویز شده، توصیه نمی شود. در غیر این صورت درمان عفونت به درستی انجام نشده و امکان دارد خطراتی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. این دارو را می توانید طبق دستور پزشک و شرایط خودتان، همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
در صورت تجویز سفکسیم مایع توسط پزشک، پیش از اندازه گیری دوز باید سوسپانسیون خوراکی را تکان دهید تا غلظت مواد به حالت طبیعی بازگردد. قرص جویدنی سفکسیم 400 را نیز می بایست پیش از قورت دادن، بجوید.
توجه به نحوه مصرف داروی مایع سفکسیم بسیار مهم است. شما باید با سرنگ مخصوص یا قاشق مخصوص به اندازه گیری دقیق دوز، پیش از مصرف اقدام کنید. توجه داشته باشید که این دارو را برای مدت زمان تجویز شده توسط پزشک، مصرف کنید. در صورتی که بهبودی علائم عفونت را مشاهده کردید؛ نباید به صورت خود خواسته مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری را قطع کنید.
ناتمام گذاشتن درمان طبق دوز های تجویز شده، حتی با وجود رفع علائم، احتمال ابتلا به عفونت هایی که می‌توانند به آنتی بیوتیک ها مقاوم باشند را بیشتر می کند. مصرف این دارو ممکن است در برخی آزمایشات، مانند قند خون نتایج غیرعادی ایجاد کند؛ بنابراین در صورت مراجعه به پزشکان دیگر، مصرف سفکسیم را می‌بایست به آن ها توضیح دهید. قابل ذکر است که سفکسیم برای عفونت‌های باکتریال واژینال تجویز می شود و عفونت-های ویروسی مثل سرماخوردگی یا آنفولانزا را درمان نمی‌کند.

موارد قابل توجه پیش از مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری

سفکسیم نیز مانند بسیاری از داروها می تواند حساسیت به همراه داشته باشد. شما می بایست پیش از مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری، در صورتی که به سفکسیم یا آنتی بیوتیک های نظیر آن مثل سفزیل، سفتین، اومنیسف، مفلکس و غیره حساسیت دارید؛ به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت حساسیت نباید از قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری استفاده کنید. همچنین در صورت حساسیت به پنی سیلین نیز، باید پزشک متخصص زنان خود را مطلع کنید.
از موارد دیگری که باید در حین مصرف سفکسیم مورد توجه قرار دهید؛ شرایط نگهداری دارو است. این دارو را می بایست در دمای اتاق و به دور از نور، گرما و رطوبت نگهداری کنید. نوع مایع دارو را می توانید در یخچال نگهداری کنید. اگر پس از 14 روز دارو کامل استفاده نشده بود، باید داروی باقی‌مانده را دور بریزید.
در صورتی که مصرف یک دوز دارو را فراموش کردید؛ باید آن را به محض یادآوری مصرف کنید. اما در حالی که تقریباً زمان نوبت بعدی فرا رسیده باشد، می بایست دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و از مصرف آن بپرهیزید. در این حالت لزومی ندارد دوز فراموش شده را جبران کنید.

عوارض مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری

از عوارض قرص سفکسیم 400 مانند داروهای آنتی بیوتیک دیگر، اسهال است. درگیری با اسهال ضمن مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری همچنین می تواند نشانه و اثرات بروز عفونت جدیدی باشد. در صورتی که درگیر اسهال خونی یا اسهال آبکی شوید؛ می بایست به پزشک متخصص خود، این مورد را اطلاع دهید. قابل توجه است که در صورت قرار گرفتن در این شرایط، نباید از داروی ضد اسهال استفاده کنید؛ مگر اینکه تجویز پزشک باشد.
واکنش های حساسیتی از دیگر عوارض مصرف این قرص برای عفونت واژن در زمان بارداری است. در صورت بروز علائم آلرژیک مانند تنفس دشوار، کهیر، تورم صورت، لب‌ها، گلو یا زبان می بایست به اورژانس مراجعه کنید. همچنین در صورت تجربه هر کدام از شرایط زیر باید فوراً با پزشک متخصص خود تماس بگیرید:

  • اسهال آبکی یا خونی و درد شدید معده
  • زردی (زردی چشم یا پوست)
  • پوست زرد یا رنگ پریده
  • تشنج
  • ضعف یا حال بد ناگهانی همراه با تب و لرز
  • علائم شبیه آنفولانزا
  • زخم‌های پوستی، زخم های دهان و لثه های متورم
  • ضربان سریع قلب
  • واکنش شدید پوستی
  • گلو درد، تب و تورم در صورت یا زبان
  • کبودی در قسمت های مختلف بدن
  • تورم در پاها یا مچ پا
  • احساس تنگی نفس یا خستگی
  • خونریزی غیرمعمول
  • سوزش در چشم ها
  • احساس سبکی سر
  • عدم ادرار یا ادرار کم، ادرار دشوار یا دردناک
  • درد پوست در پی التهاب پوستی قرمز یا بنفش که گسترش می‌یابد (به‌ویژه قسمت بالایی بدن و صورت) که موجب ایجاد تاول و لایه‌برداری می‌شود.

توجه داشته باشید که موارد گفته شده به ‌عنوان عوارض قرص سفکسیم 400 برای عفونت در دوران بارداری، لیست جامعی از عوارض جانبی نیست و امکان دارد عوارض دیگری نیز برای شما اتفاق بی‌ا‌فتد و یا اینکه هیچ ‌کدام از این موارد را تجربه نکنید. در هر حال هرگونه عوارض غیرطبیعی و ناراحت‌کننده‌ای را تجربه کردید، با پزشک متخصص خود در میان بگذارید.

قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری با چه داروهایی تداخل دارد؟

در بحث تداخل دارویی، داروهای مختلفی امکان دارد با سفکسیم 400 تداخل دارویی داشته باشد. برای مثال بعضی از داروهای تجویزی و بدون نسخه، محصولات گیاهی و ویتامین ها با این آنتی بیوتیک تداخل دارند. شما می بایست پیش از مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری، پزشک خود را از تمام داروهایی که هم اکنون استفاده می کنید یا مصرف آن را به تازگی قطع کرده اید؛ مطلع سازید. مهم ترین داروهایی که اگر با سفکسیم 400 به صورت همزمان مصرف شود؛ امکان تداخل دارویی وجود دارد؛ عبارت اند از:

  • اسید استیل سالیسیلیک (آسپرین)
  • ویتامین (B1)تیامین
  • ویتامین (B12)سیانوکوبالامین
  • ویتامین (B6)پیریدوکسین
  • آگمنتین (آموکسی سیلین/کلاوولانات)
  • پاراستامول (استامینوفن)
  • ویتامین (C) اسید اسکوربیک
  • ویتامین (D3)کوله کلسیفرول
  • سیپرو (سیپروفلوکساسین)
  • جینکو بیلوبا (جینکو)

سفیکسیم در بارداری در چه شرایطی تجویز خواهد شد؟

به طور معمول، بیشتر عفونت های رایجی که در بارداری اتفاق می افتند؛ مانند عفونت های پوستی و دستگاه تناسلی و مجاری ادراری، قابل درمان هستند و پزشکان متخصص زنان با تجویز داروهایی از جمله سفیکسیم در بارداری بهبودی را به بیمار باز می گردانند. با این وجود بعضی از عفونت ها در حین تولد یا قبل از آن به جنین منتقل شده و باعث آسیب به جنین یا سقط و زایمان زودرس می شوند.
بیشتر عفونت‌های رایج در دوران بارداری شامل عفونت‌های پوستی، مجاری ادراری و دستگاه تنفسی، توسط متخصص زنان و زایمان شما قابل درمان هستند و جای نگرانی ندارند. با این‌حال، برخی از عفونت‌ها می‌توانند قبل یا در حین تولد به جنین منتقل شوند و به جنین آسیب برسانند یا باعث سقط ‌جنین یا زایمان زودرس شوند. ازجمله بیماری‌های عفونی و مقاربتی که قادرند مشکلاتی را در بارداری به وجود آوردند، شامل موارد زیر هستند:

عفونت کلامیدیا

در صورتی که این عفونت مقاربتی در دوران بارداری درمان نشود، امکان دارد موجب پارگی زودرس غشاها و زایمان زودرس شود. همچنین امکان دارد سبب التهاب چشم (کانژنکتیویت) در نوزاد شود.

سوزاک

سوازک یک بیماری عفونتی مقاربتی است که در بارداری می‌تواند موجب ورم ملتحمه در نوزادان (قرمزی و تورم پوشش داخلی پلک و کره چشم) شود.

سیفلیس

سیفلیس ممکن است از طریق جفت از مادر به جنین منتقل شود. سیفلیس ممکن است در جنین، چندین نقص مادرزادی ایجاد کرده و باعث بروز مشکلاتی در نوزاد شود. زنان در اوایل بارداری می بایست تست سیفلیس را انجام دهند. به طور معمول درمان سیفلیس در بارداری هم مادر و هم جنین را درمان می‌کند.

اچ آی وی یا ایدز

باید بدانید که در اگر خانمی بیماری ایدز کنترل یا درمان نشده داشته باشد، این عفونت امکان دارد به جنین منتقل شود. این اتفاق در حدود یک چهارم تا یک سوم بارداری‌های مادران مبتلا ممکن است اتفاق بیافتد. در صورتی که زنان مبتلا با تجویز پزشک، ترکیبی از داروهای ضد ویروسی استفاده کنند؛ خطر ابتلای نوزاد تا یک درصد کاهش پیدا می کند.

تبخال تناسلی

در حین زایمان طبیعی ممکن است تبخال تناسلی به نوزاد منتقل شود. نوزادان مبتلا به تبخال تناسلی می‌توانند به عفونت مغزی تهدید کننده زندگی به نام آنسفالیت هرپس مبتلا شوند. عفونت تبخال تناسلی در نوزادان همچنین ممکن است به سایر اندام‌های داخلی آسیب رسانده و باعث زخم‌ پوستی و دهانی، آسیب دائمی به مغز یا حتی مرگ نوزاد شود. عمل سزارین می تواند جنین را از درگیر شدن به این بیماری ایمن نگه دارد.

عفونت ویروس زیکا

عدم‌تشخیص و درمان به‌موقع این عفونت در زنان باردار، ممکن است باعث کوچک شدن سر نوزاد (میکروسفالی) شود؛ به این دلیل که در این حالت سر جنین نمی تواند به‌طور طبیعی رشد کند. عفونت ویروس زیکا همچنین ممکن است موجب ناهنجاری‌های چشمی در نوزاد شود. ویروس زیکا در واقع توسط پشه‌ها منتقل می‌شود، اما ممکن است از طریق رابطه جنسی، انتقال خون و از یک زن باردار به نوزادش، قبل یا در حین تولد منتقل شود.
عفونت‌هایی که از طریق رابطه جنسی منتقل نمی‌شوند و ممکن است مشکلاتی را برای مادر و جنین در دروران بارداری ایجاد کنند نیز شامل موارد زیر هستند:

  • سرخک آلمانی (سرخچه)
  • عفونت سیتومگالوویروس
  • آبله‌مرغان (واریسلا)
  • توکسوپلاسموز
  • لیستریوز
  • عفونت‌های باکتریایی واژن (واژینوز باکتریایی)
  • عفونت‌های دستگاه ادراری
  • هپاتیت

قرص سفیکسیم برای عفونت ادراری چه کارایی دارد؟

چنانچه گفتیم سفیکسیم 400 یک آنتی بیوتیک مؤثر است. این آنتی بیوتیک از دسته سفالوسپورین های نسل سوم محسوب می شود که روی طیف بسیار وسیعی از میکروب ها مؤثر است. باید بدانید که علاوه بر درمان کوتاه مدت عفونت های حاد باکتریایی مثل سوزاک، عفونت قفسه سینه و عفونت های گوش و حلق تاثیر بسزای قرص سفیکسیم برای عفونت ادراری غیر قابل انکار است.
به همین جهت علاوه بر کارایی و ثمر بخش بودن قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری، مصرف قرص سفیکسیم برای عفونت ادراری نیز بسیار مورد تاکید پزشکان است. سفیکسیم در واقع یک باکتریوسید بوده که از ساخت دیواره سلولی باکتری جلوگیری می کند و به این صورت باعث می شود باکتری های در حال رشد و تقسیم از بین بروند.

برای جلوگیری از عفونت در بارداری چه اقدامات پيشگيرانه ای می توان انجام داد؟

به‌طورکلی در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی بسیار شدید و همچنین ضعف سیستم ایمنی بدن، مستعد خطرات بیشتری برای ابتلا به انواع عفونت ها هستید. چنانچه عنوان شد مصرف قرص سفیکسیم در بارداری با تجویز پزشک، مشکل ساز نیست اما باید بدانید در حالی که عفونت حادی را تجربه می کنید؛ چنانچه دوز دارو زیاد باشد؛ قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری خطراتی را برای مادر و جنین به همراه دارد.
بنابراین بسیار مهم است که به جای مجبور شدن به مصرف سفیکسیم در بارداری ، اقدامات پیشگیرانه عفونت را جدی بگیرید. شما با چند قدم ساده برای حفظ سلامتی خود می توانید از بروز عفونت پیشگیری کنید. موارد زیر نکاتی هستند که با رعایت آن ها می توانید از عفونت در بارداری پیشگیری کنید:

  1. بهداشت فردی خود را به ‌خوبی رعایت کنید.
  2. بعد و قبل از دست زدن به غذا، توالت رفتن و همچنین بعد از عطسه و دمیدن بینی، می بایست دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.
  3. تزریق واکسیناسیون آنفولانزای فصلی را انجام دهید. آنفولانزا در دوران بارداری برای تعداد بسیار کمی از زنان باردار کشنده است. تزریق واکسن آنفولانزا قبل از بارداری می‌تواند از شما و همچنین جنین شما محافظت ‌کند. تزریق این واکسیناسیون حتی در دوران بارداری در صورت تشخیص پزشک می بایست انجام شود.
  4. در صورتی که شریک جنسی شما دچار تبخال تناسلی یا هرگونه بیماری مقاربتی است، شما باید از تماس جنسی محافظت نشده خودداری کرده و همچنین از رابطه جنسی دهانی همراه با شریک جنسی که زخم سرد روی دهانش دارد، خودداری کنید. در صورتی که زخم‌ها را لمس کردید؛ باید دست‌های خود را بشویید.
  5. تا حد امکان از بیماران مبتلا به بیماری‌های عفونی، خواه اسهال یا یکی از بیماری‌های دوران کودکی، مثل آبله‌مرغان یا پاروویروس دوری کنید.
  6. توصیه‌های پزشک خود را در مورد غذاهایی که در بارداری نباید آن ها را مصرف کنید؛ جدی بگیرید.

آيا مصرف قرص سفکسيم400 در دوران شيردهي بلا مانع است؟

در بحث مصرف سفیکسیم 400 در دوران شیردهی، باید بگوییم به طور معمول مصرف این دارو در دوران شیردهی توسط پزشکان توصیه نمی شود. پزشک متخصص با توجه به شرایط بیمار و میزان اهمیت دارو برای بیمار، تصمیم می گیرد که مادر مصرف دارو یا شیردهی به کودک را قطع کند.
پس بسیار قابل توجه است که اگر فردی مجبور به مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در دوران بارداری شود؛ تا زمان مصرف این دارو و حتی مدتی پس از آن نمی تواند به کودک خود شیر بدهد. با این‌ وجود آکادمی اطفال در آمریکا مصرف سایر سفالوسپورین‌ها (مثل سفادروکسیل، سفازولین) را برای استفاده در دوران شیردهی، در صورت تجویز متخصص زنان سازگار و بلامانع می‌داند. عوارض معمولی مصرف قرص سفکسیم 400 در شیردهی، به طور معمول شامل اسهال یا برفک در دهان نوزاد است.

 

وقت ویزیت
ارتباط با پزشک متخصص زنان در مرکز زنان ایران
برای رفع عارضه عفونت واژن اکنون تماس بگیرید

سخن پایانی

عفونت در بارداری عارضه بسیار دردسر سازی است. اگرچه مصرف قرص سفکسیم 400 برای عفونت واژن در بارداری در صورت تشخیص پزشک، بی خطر است اما دوز زیاد این دارو موجب خطرات زیادی برای مادر و جنین می شود. بنابراین بسیار مهم است که اقدامات پیشگیری برای جلوگیری از بروز عفونت ها را جدی بگیرید و در صورت بروز عفونت، پزشک متخصص خود را مطلع کنید.
به دلیل تغییرات هورمونی، سفکسیم در بارداری ممکن است با عوارض متفاوتی همراه باشد. در این مطلب سعی شد در مورد مصرف سفیکسیم در بارداری و همچنین مورد استفاده قرار دادن قرص سفیکسیم برای عفونت ادراری، نکات مهمی را به اطلاع شما برسانیم.
مراجعه به پزشکی مجرب در صورت بروز عفونت واژن در بارداری بسیار مهم است. پزشکان مرکز ما با تجربه کافی و دانش لازم در این زمینه در خدمت شما هستند تا شما را در این مسیر راهنمایی کنند. در صورت تمایل به گرفتن وقت مشاوره و دریافت نوبت در بخش تماس با ما، با پزشکان مرکز ما در ارتباط باشید.